Namirnice u ovom receptu dovoljne su za osam ljudi, a na pripremu ćete potrošiti oko 50 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na komade i rastopite u mikrovalnoj pećnici. Čokoladu možete rastopiti i na klasičan način na pari. Dodajte sok od jabuke pomiješan s cimetom. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete smjesu ujednačene boje, bez grudica. Umiješajte prosijano brašno, žlicu po žlicu, i miješajte pjenjačom. Dodajte sitno naribanu mrkvu i ponovno dobro promiješajte. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 40-45 minuta, odnosno dok površina ne poprimi zlatnosmeđu boju. Što dulje pečete ovaj kolač, to će njegovi rubovi biti “žvakastiji”. Kad zabodete čačkalicu u tijesto, ona mora izaći čista, ali površina kolača treba biti mekana.
Sastojci:
172 g bijele čokolade, 7 žlica soka od jabuke, pola žličice cimeta, 31 g oštrog brašna, 26 g mrkve