Brioche originalno označava francusko pecivo s puno maslaca. U Italiji pak, ovisno o regiji, ta riječ označava različita peciva s visokim udjelom maslaca. I u Briocherieu osnova naše slastice je kvalitetno pecivo s puno maslaca, kaže nam Daria Zalović koautorica koncepta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Briocherie je take-out kiosk koji nudi moderniziranu i obogaćenu verziju tradicionalne talijanske slastice brioche con gelato. Otvoren je nedavno u Zagrebu na potezu od Trga bana Josipa Jelačića prema katedrali, a ako je suditi po redu koji se stvar ispred, mnoge je oduševila ova slastica.
- Radi s o kombinaciji koju smo prvi puta kreirali za Fuliranje prije dvije godine i koja je oduševila Zagrepčane. Sada je vrijeme da je testiramo kao stalnu ponudu u Zagrebu, a potom i izvan Zagreba - rekla je Daria.
'Gelato' kojim pune svoje brioše originalan je talijasnki
- Razmišljamo i o drugim opcijama, poput kreiranja vlastitih sladoleda s originalnim okusima - otkrila je.
Briocherie nudi osam različitih okusa, a svaki dolazi s posebno osmišljenim dodacima.
- Baza je talijanski gelato kojem dodajemo okuse djetinjstva, tradicije ili trenutne inspiracije. Naši majstori radili su na desecima okusa, na koncu smo odabrali osam s kojima smo krenuli - kaže i otkiva da već kroz mjesec ili dva otvaraju i drugi Briocherie, u jednom hrvatskom gradu na moru.
Najveći hit je Nutella bomba - brioš krcat Nutellom i originalnim talijanskim gelatom.
- Ostali naši okusi su jagode sa šlagom koje imaju tri teksture jagode: gelato, žele i dehidrirane komadiće jagode. Potom, pita od limuna u kojoj je baza puding od vanilije s gelatom od limuna na koji ribamo koricu Meyer limuna. Hit je i Schwarzwald s maraska višnjama u sirupu, komadićima crne čokolade, čokoladnim gelatom i šlagom. Nama je jedan od najdražih čupavac s duplom dozom kokosa (gelato i čips) uz topljenu mliječnu čokoladu - ispričala je.
Iz prve ruke možemo potvrditi da je kombinacija toplog briocha, kremastog punjenja i sladoleda zaista nešto što morate probati - ako ste obožavatelj slatkog. Za izradu brioch peciva je potrebno 24 sata zbog fermentacije koja traje minimalno 12 sati, a receptura je tajna.
Cijene ove jako fine slastice se kreću između 25 i 30 kuna, ovisno o okusu i cijeni sastojaka punjenja.