Kate Hall (35) Orpingtona, živi sa svojim suprugom Mattom (38) i njihovom djecom Ellie (5) i Joshom (2). Otkrila je kako ovaj Božić namjerava dočekati bez stresa pa je zato već pripremila večeru.
POGLEDAJTE VIDEO:
- Umjesto da gljive položim u posudu za pečenje, ja sam ih blanširala i ohladila, stavila u vrećicu i spremila u zamrzivač. Bila je to sredina rujna. Organizirala sam božićnu večeru za cijelu obitelj. Zamrznula sam hranu za tri mjeseca kasnije. Nisam baš jako dobra organizatorica u drugim područjima, ali postala sam opsjednuta smrzavanjem hrane - rekla je Kate.
S ovom praksom je počela kada je otišla na porodiljni, zbog ograničenih primanja.
- Počela sam rano pripremati božićnu večeru prvi put prošle godine. Narezala sam krumpir, mrkvu, mahune, klice i cvjetaču. Matt je u početku bio skeptičan, ali mi je pomogao s guljenjem i sjeckanjem kad sam mu obećala će na Božić odmarati. Kupila sam i zamrznula već pripremljenu puretinu. Na božićno jutro, samo sam ubacila tepsiju u pećnicu, što je bilo puno mirnije iskustvo. Hrana je bila ukusna, jednako dobra kao i svježa. Zato sam ove godine još ranije odlučila učiniti isto - ispričala je.
Ove godina s njima na Božić će biti i Kateini i Mattovi roditelji.
- Trebalo mi je oko tri sata za pripremu, raspoređeno u dva dana. Povrće uvijek blanširam kako bi još uvijek bilo svježe i zadržalo boju, a svaki predmet ide u vrećicu za zamrzavanje koja ima etiketu i datum - objasnila je.
Dodala je kako je jedino što ne zamrzava majoneza, salata i žele.
- Neki prijatelji misle da zvuči grozno, ali kada ste zauzeta mama, štedi vam puno vremena. Hranu odmrznem na vrijeme za ručak i savršenog je okusa - govori.
- Zamrzavam čak i jaja koja se približavaju roku upotrebe. Samo ih razbijem, spremim u vrećice sa zatvaračem i položim ravno kako bih uštedjela prostor - dodaje.
Savjete dijeli na svojoj Instagram stranici koja ima više od 22.000 pratitelja. Kate kaže da je zamrzavanje hrane sigurno jer se tako zaustavlja rast klica te dodaje da sve dok slijedite smjernice o sigurnosti hrane, bit ćete dobro.
- Otkako sam počela s ovom praksom, uštedim 50 funti svaki tjedan, ali za mene se više radi o smanjenju bacanja hrane. A, kad dođe Božić, dok se drugi ljudi znoje u kuhinji, ja ću sjediti čašom prošeka u ruci - zaključila je, a piše The Sun.