To je to što me zanima!

Božićna kuhinja: Uštipci od pirova brašna uz harambašiće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uz harambašiće kuharica Jadranka preporuča uštipke od pirovog brašna, također po starijoj recepturi. Lako se pripremaju, a puni i podatan okus dugo se pamti
Vidi originalni članak

Pirovo brašno pomiješajte sa soli, šećerom, suhim kvascem, jajem i mlijekom. Kada ste sve sastojke dobro promiješali, tijesto ostavite sat vremena na sobnoj temperaturi da nabuja. Od tijesta žličicama formirajte male ovalne oblike te ih pecite u tavi na dobro zagrijanom dubokom ulju. 

Kada poprime rumenu boju sa svih strana (nakon minutu-dvije) izvadite ih iz tave i položite na papirnati ubrus na tanjuru. Poslužite ih uz sir i vrhnje ili sa džemom ako volite slatku varijantu ili jednostavno po vašoj želji.

Pirovo brašno potječe iz Azije, ali u posljednje vrijeme se uzgaja i kod nas. Uštipke od pirova brašna poslužite s harambašićima

Količinu sastojaka možete pronaći na kuhari.com, a ostale video recepte u našem specijalu. Već sutra vas očekuje novi božićni recept. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare