Keksi sa sezamom odlična su varijanta zdravih i ukusnih grickalica. Tijesto prije oblikovanja ne treba odmarati, već ga odmah možete podijeliti u manje komade. njih zatim oblikujete u valjak i narežete na male dukate, savjetuje kuharica Kata Mićanović.
Priprema:
U posudi redom žlicom pomiješajte na sobnoj temperaturi otopljene komadiće maslaca, maslinovo ulje, jaja i vodu. Uz konstantno miješanje nastavite redom umješavati smeđi šećer, mljeveni cimet, prženi sezam, kukuruzno brašno, integralno pšenično brašno, prašak za pecivo i grožđice koje ste prethodno namočili u prošeku (može i konjak).
Odvojite komad tijesta veličine teniske loptice i rukama na radnoj površini formirajte valjak promjera oko 4-5 cm.Nožem režite valjak na komade debljine 1-2 cm i formirajte keksiće te ih prebacite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Postupak ponovite dok ne potrošite tijesto. Keksiće pecite u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva.
Kompletan recept sa sastojcima pogledajte na kuhari.com, a ostale video recepte u našem specijalu. Već sutra vas očekuje novi božićni recept.