To je to što me zanima!

Božićna kuhinja: Slasni keksi sa sezamom i grožđicama...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Za sve željne malo zdravijih grickalica keksi sa sezamom idealan su izbor, iako nisu tipičan blagdanski recept. Pripremite ga uz savjete kuharice Kate Mićanović
Vidi originalni članak

Keksi sa sezamom odlična su varijanta zdravih i ukusnih grickalica. Tijesto prije oblikovanja ne treba odmarati, već ga odmah možete podijeliti u manje komade. njih zatim oblikujete u valjak i narežete na male dukate, savjetuje kuharica Kata Mićanović. 

Priprema: 

U posudi redom žlicom pomiješajte na sobnoj temperaturi otopljene komadiće maslaca, maslinovo ulje, jaja i vodu. Uz konstantno miješanje nastavite redom umješavati smeđi šećer, mljeveni cimet, prženi sezam, kukuruzno brašno, integralno pšenično brašno, prašak za pecivo i grožđice koje ste prethodno namočili u prošeku (može i konjak).

Odvojite komad tijesta veličine teniske loptice i rukama na radnoj površini formirajte valjak promjera oko 4-5 cm.Nožem režite valjak na komade debljine 1-2 cm i formirajte keksiće te ih prebacite na lim za pečenje koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Postupak ponovite dok ne potrošite tijesto. Keksiće pecite u pećnici 20-ak minuta na 180 stupnjeva.

Kompletan recept sa sastojcima pogledajte na kuhari.com, a ostale video recepte u našem specijalu. Već sutra vas očekuje novi božićni recept. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare