To je to što me zanima!

Boli vas trbuh nakon piva? To je zato što ste ga krivo natočili

'Pravi način točenja pive jest da držite čašu pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo, usmjereno prema sredini čaše. U idealnom slučaju, to ćete učiniti s udaljenosti, a ne naginjući bocu na rub čaše...'
Vidi originalni članak

Kako točite pivo? Ispada da popularna metoda točenja pri kojoj ne ostaje niti malo pjene je potpuno pogrešna, što neki osjete i nakon popijenog piva jer može uzrokovati nadutost i bolni trbuh.

Max Bakker, sommelier za pivo, pokazao je koja je ispravna tehnika točenja.

Pogledajte video:

U videu Max objašnjava da ako se ne otpustio dio CO2 iz pive u čaši da će se osloboditi u želucu, a ako uz to čovjek i gricka nešto slano da će CO2 koji se oslobodi u želucu potaknuti nadutost i bol. Iz tog razloga bitno je da se pivo natoči u čašu, a ne pije iz boce.

- Pravi način točenja pive jest da držite čašu pod kutom od 45 stupnjeva, a pivo, usmjereno prema sredini čaše. U idealnom slučaju, to ćete učiniti s udaljenosti, a ne naginjući bocu na rub čaše, kako bi pivo prošlo kroz malo zraka prije nego što se slegne u staklenoj čaši. Kada je čaša napola napunjena, okrenite je uspravno i nastavite točiti do vrha - objašnjava Max

Uz to, pjena pivi omogućava da zadrži svoju aromu i gorčinu, dodaje Max

Idi na 24sata

Komentari 84

  • umjereni pacifist 10.03.2019.

    sad će on meni kako se toči pivo a ja ih popio više nego ih on prebacio preko ruku.

  • Mika75 09.03.2019.

    Ma nemoj!, ovo još nisam čuo da nekog boli trbuh od jedne pive, možda od gajbe.....

  • mily 09.03.2019.

    nemam tih problema, ne volim pivo:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare