To je to što me zanima!

Blanširajte povrće - tako ćete očuvati sve nutrijente u njemu

U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute)
Vidi originalni članak

Blanširanje je idealan način pripreme povrća za zamrzavanje, uz očuvanje boje, teksture i hranjivih vrijednosti hrane. Operite namirnice i po potrebi ogulite koru pa ih narežite na komade.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U veliki lonac nalijte vode da prekrije povrće i dodajte žličicu soli. Kad voda zakuha, dodajte povrće. Kuhajte po preporukama (npr. lisnato povrće oko minutu, brokulu oko dvije, mahune tri minute).

Šupljom zaimačom vadite namirnice i ocijedite ih pa uronite u lonac s ledenom vodom koji ste pripremili sa strane, otprilike koliko se i kuhalo. Namirnice ocijedite i osušite prije pohrane u zamrzivač.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Mojasuzo 14.10.2024.

    Ili još bolje jedite sirovo, ORGANSKO naravno, ne kemijama špricano.

Komentiraj...
Vidi sve komentare