To je to što me zanima!

Biljka aster krasi jesenski vrt...

Ljeto je iza nas, ali postoje biljke poput ljubičica, koje su otporne na hladnoću. Aster podnosi mraz do -15°C, a kod sadnje je najvažnija dobra drenaža
Vidi originalni članak

Listopad je pravo vrijeme za sadnju ljubičica jer ova biljka preživljava hladnije uvjete, a cvjetovi će se pojaviti u proljeće. Posadite ih u dobro drenirano tlo, a potrebno im je i malo hlada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prilikom sadnje biljku postavite na dubinu koja odgovara visini korijena i dobro je zalijte. Tlo treba biti umjereno vlažno jer previše vode može uzrokovati truljenje korijena. Ljubičice možete gnojiti svakih 4-6 tjedana kako biste potaknuli snažniji rast i cvjetanje. Kukurijek ili božićna ruža cvjeta i zimi i lijepo će ukrasiti zimski vrt u tmurnim danima.

ZAHVALNA BILJKA Atraktivna biljka: Crni sukulent lijepo će se uklopiti u svaki dom

Podnosi mraz do -15°C, a kod sadnje je najvažnija dobra drenaža. Biljka aster je trajnica koja ne traži mnogo njege, vrlo je otporna i dobro podnosi nepovoljne klimatske uvjete poput mraza i suše. Nakon cvatnje izgleda kao da nestaje, no već u rano proljeće ponovno izbija iz zemlje zahvaljujući sjemenu koje se samo posijalo.

PROČIŠĆUJU ZRAK 8 biljaka za spavaću sobu koje će vam znatno poboljšati san

Riječ je invazivnoj biljci, pa ako je želite ograničiti na određeni prostor u vrtu, cvjetove uklonite odmah nakon cvatnje jer će se inače pretvoriti u sjeme.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare