To je to što me zanima!

Bezglutenski kolač s limunom

Obložite dno okruglog kalupa papirom za pečenje, a stranice kalupa premažite maslacem. Pomiješajte bademovo brašno, palentu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli, pomoću miksera, miksajte maslac i šećer...
Vidi originalni članak

Sastojci u ovom receptu dovoljni su za četvero ljudi, a priprema traje oko sat vremena.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Obložite dno okruglog kalupa papirom za pečenje, a stranice kalupa premažite maslacem. Pomiješajte bademovo brašno, palentu, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli, pomoću miksera, miksajte maslac i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane čvrsta. Dodajte trećinu smjese s bademovim brašnom i jedno jaje te miješajte dok se sve ne sjedini. Postupno dodajte preostalu smjesu s bademovim brašnom i jaja, u još dvije serije, miješajući između svakog dodavanja. Dodajte naribanu koricu 2 limuna i ekstrakt vanilije te kratko miješajte dok se sve ne sjedini. Prebacite tijesto u pripremljeni kalup i pecite tortu oko 40 minuta.

ZDRAVIJA VERZIJA Recept za najbolji čokoladni mousse koji ćete ikad probati

Sastojci:

2 šalice bademova brašna, 3/4 šalice kukuruzne krupice, 1,5 žličica praška za pecivo, prstohvat soli, 200 g maslaca, 1 šalica šećera, 3 jaja, limunova korica, pola žličice ekstrakta vanilije

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mars7 06.09.2024.

    Odlicno 

Komentiraj...
Vidi sve komentare