Ovo tropsko voće je ukusno i sočno. Može se jesti sirov, dodavati voćnim salatama, smoothiejima, zobenim kašama, palačinkama ili vaflima. Međutim, osim ako ga ne kupite već izrezanog u trgovini, trebate znate kako ga očistiti i narezati da biste mogli u potpunosti uživati u njegovom sočnom okusu.
Nezreli mango je tvrd i nema jasnog mirisa. Zreli plod ima pak sladak voćni miris, a kada ga stisnete, trebao pružati lagani otpor.
Ovo je jednostavna metoda za rezanje manga bez puno problema. Uz ovaj vodič, više nikada nećete morati kupiti unaprijed izrezani mango, prenosi Real Simple.
Što trebate
- Nož za guljenje voća i povrća
- Mango
- Papirnata maramica ili kuhinjska krpa
- Daska za rezanje
- Kuharski nož
Koraci:
1. S nožem za guljenje uklonite koru s manga. Pomoću papirnate maramice s jednom rukom pridržavajte mango kako vam ne bi iskliznuo iz ruke.
2. Stavite mango na dasku za rezanje i pronađite onu stranu koja je viša - koštica bi trebala biti uzduž te linije.
3. Držeći mango papirnatom maramicom, izrežite rubne strane manga s kuharskim nožem. Možda ćete morati prilagoditi kut noža ako utvrdite da ste pogodili košticu.
4. Držeći mango okomito, izrežite preostali dio od koštice.
5. Završite rezanje manga tako što ćete komade vodoravno rezati na manje komadiće
Pogledajte postupak i u videu: