Za kremastu teksturu trebaju vam otopljeni sljezovi kolačići, a ne morate koristiti ni pećnicu. Kako biste sve pripremili, treba vam oko pola sata, piše Metro.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za zobene keksiće
Tortu možete pripremati i s mališanima jer će uživati u mrvljenju keksa i miješanju sastojaka.
Sastojci:
185 grama digestive keksa
90 gr maslaca
90 ml mlijeka
375 gr ružičastih i bijelih sljezovih kolačića koje ste narezali na sitne komadiće ili koristite manje kolačiće
6 žlica limunovog soka
500 gr malomasnog svježeg sira
250 ml šlaga
Priprema:
Premažite masnoćom metalni okvir za torte promjera 22,5 cm. Zatim smrvite digestive kekse. Najjednostavniji način je ako ih stavite u vrećicu i smrvite valjkom za tijesto ili ih ubacite u blender. Otopite maslac na niskoj temperaturi i umiješajte kese. Utisnite smjesu na dno kalupa i poravnajte rubove.
U tavu stavite sljezove kolačiće, pomiješajte s mlijekom i lagano miješajte dok se sve ne otopi. Potom ohladite. Izmiksajte sir i limunov sok te pomiješajte s kremom od kolačića. Prelijte smjesu preko podloge u kalupu i ostavite da se hladi najmanje tri sata. Kad se smjesa stvrdnula, torta je spremna za posluživanje. Možete je ukrasiti dodatnim sljezovim kolačićima ili kupinama.