Najpoznatiji, briselski, oni su četvrtasta oblika, načinjeni od tijesta s kvascem i bjelanjkom, koji su lakši i hrskaviji od ostalih. Poznati su još i vafli iz Liègea, koji su manji, duguljastog i zaobljenog oblika
Vidi originalni članak
Mi ih jedemo s čokoladnim namazom ili džemom, ali u Belgiji, domovini vafli, ljudi ih jedu samo posute sa šećerom. U kojoj god varijanti došle, na današnji dan pripremite ovu mekanu i finu poslasticu te uživajte u njoj s obitelji i prijateljima.
Najpoznatiji, briselski, oni su četvrtasta oblika, načinjeni od tijesta s kvascem i bjelanjkom, koji su lakši i hrskaviji od ostalih. Poznati su još i vafli iz Liègea, koji su manji, duguljastog i zaobljenog oblika, a tijesto im je gušće i slađe.
Oboje se peku u rešetkastom kalupu posebno pravljenim za vafle. Bez obzira na ovu europsku tradiciju, najviše ih se jede u Americi, gdje su neizostavan dio američkog doručka.