POGLEDAJTE VIDEO: Sve što vam treba za savršeni cheesecake
Prvo što trebate napraviti je staviti grijati pećnicu na 250ºC i pripremiti veliki pladanj za pečenje. U pladanj doliti oko centimetar vode, a onda ga staviti u pećnicu da se voda zagrijava. Grijana voda bit će tzv. vodena kupka.
Kada obavite te predradnje, trebate u srednje velikoj zdjeli izmiješati 360 grama izmrvljenih krekera i prstohvat cimeta te 80 grama istopljenog margarina.
U pladanj za pečenje, manji od onog koji ste stavili grijati, rasporedite ravnomjerno dobivenu smjesu. Možete se poslužiti dnom čaše, kako biste od smjese dobili čvrstu koru. Nemojte zaboraviti pladanj obložiti papirom za pečenje, kako se ne bi sve zalijepilo i zagorilo. Kad završite s poravnavanjem smjese, zajedno s pladnjem ju omotajte aluminijskom folijom i stavite u hladnjak.
Dok se kora hladi, trebate napraviti kremu. Kremasti sir, šećer, kiselo vrhnje i ekstrakt vanilije miješajte nekoliko minuta električnim mikserom. Dobro pazite da na rubovima zdjele ne ostaju krući komadi. Nakon par minuta, kad smjesa bude glatka i kremasta, dodajte u nju jaja. Miješajte smjesu dok god se jaja skroz ne integriraju u smjesu.
Nakon što napravite kremu, izvadite koru iz zamrzivača. Ravnomjerno prelijte koru kremom.
Tortu pažljivo stavite u "vodenu kupku", koja se cijelo vrijeme grijala u pećnici. Oko dvanaest minuta pecite ju na 250ºC, a zatim smanjite pećnicu na 180ºC. Tako ju pecite između pedeset minuta i sat vremena, odnosno dok torta lagano ne posmeđi.
Kad procijenite da je gotova, izvadite tortu da se ohladi.
Pola čašice kiselog vrhnja, koja vam je ostala od smjese pomiješajte s dvije žličice šećera. Premažite cijelu tortu vrhnjem i šećerom. Nakon što ju premažete, tortu pokrijte i stavite u hladnjak na bar četiri sata.
Tortu poslužite u dvanaest dijelova, a možete na svaki komad dodati i malo tučenog vrhnja ili voća po izboru.
U slast!