To je to što me zanima!

Bakin kolač sa šljivama - voćni užitak za jesenska popodneva

Ovaj jednostavni kolač možete pripremiti za manje od sat vremea, peče se samo 25 minuta i može se jesti topal uz čaj ili kavu. Idealan za jesenska popodneva
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 2 šalice brašna
  • šalica jogurta
  • 1⁄2 šalice ulja
  • vrećica praška za pecivo
  • 1⁄2 šalice šećera
  • 1⁄2 šalice ulja
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 15 šljiva
  • žličica cimeta u prahu
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • šećer u prahu


Priprema:

Šljive prerežite, očistite od koštica pa polovice razrežite na polovine.

Pospite komade voća cimetom i smeđim šećerom. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jogurt, ulje i na kraju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješajte.

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka, pa i njega lagano umiješajte kuhačom. Premažite okrugli kalup maslacem i pospite brašnom. Zagrijte pećnicu na 180°C.

Ulijte smjese u kalup pa na nju poslažite komade šljiva. Stavite kolač u zagrijanu pećnicu i pecite oko 25 minuta. Kad se ohladi, izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • blondie8 09.09.2016.

    piše 2x1/2 šalice bijelog ulja, što je ispravno?

  • mily 08.09.2016.

    kad nemaš dovoljno inspiracije i volje da pečeš neki kolač ,,kako bog zapovijeda,, onda ispečem ovo, može sa trešnjama, višnjama, breskvama i td. Ali sasvim je ok, /kao i ja bez volje/:))))

  • montello 07.09.2016.

    nije loše

Komentiraj...
Vidi sve komentare