Najjednostavniji kolači često su i najbolji, a ovaj je idealan ako želite spremiti nešto na brzinu, a da je vrlo ukusno. Donosimo bakin kolač od jogurta, griza, maka i limuna
Vidi originalni članak
Sastojci:
- 2 šalice (od 2 dl) šećera,
- 2 šalice jogurta,
- šalica griza,
- šalica ulja,
- 1 i 1/2 šalica brašna,
- 7-8 žlica maka,
- paketić praška za pecivo,
- žlica ruma,
- Glazura: 100 g šećera u prahu, sok 1/2 limuna, naribana limunova korica
Priprema:
Izmiksajte jogurt sa šećerom, dodajte griz, ulje, brašno, mak, prašak za pecivo i rum. Izlijte smjesu u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pečenje i stavite na 170°C, oko 25 minuta. Dok se pečeni biskvit hladi, izmiksajte šećer s limunovom koricom i sokom u glatku glazuru. Izrežite kolač na kocke i prelijte glazurom.