To je to što me zanima!

Bake otkrivaju recept iz 1942. godine - trik kako skuhati jaja

Ako jaje ubacite u kipuću vodu, bjelanjak skuha odmah, a žumanjak ostaje sirov. Cilj je, piše u knjizi How To Cook a Wolf, ravnomjerno kuhanje
Vidi originalni članak

Američka kulinarska stručnjakinja Mary Frances Kennedy Fisher preminula je 1992. godine, no njezine knjige i danas izazivaju velik interes domaćica i kuharica.

POGLEDAJTE VIDEO: Top savjeti za kuhanje jaja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije nekoliko godina izdali su reizdanje njezine vrlo popularne kuharice 'How To Cook A Wolf' iz 1942. godine, a ondje govori o metodama koje koristimo prilikom kuhanja jaja i zašto su pogrešne, prenosi Mirror.

Smatra da je izraz "skuhati jaja" netočan te da se tajna uspješne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuha.

NE MOŽE JEDNOSTAVNIJE Super trik kako dobiti savršeno kuhana jaja i guliti ih bez muke

Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumanjak ostaje sirov, a bjelanjak se odmah skuha. Cilj je kuhati sve sastavnice jaja u isto vrijeme na jednak način.

Nudi dvije alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste spriječili pucanje ljuske, predlaže da jaje najprije prelijete hladnom vodom, a tek ga zatim stavite u kipuću vodu.

RECEPTI Punjena jaja: Par trikova uz koje će vam uvijek dobro ispasti

Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fisher napominje kako će se na taj način skuhati jednako brzo kao i kad voda krčka, no bit će bolje kuhano.

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrijete, a čim provrije jaje je gotovo i spremno za konzumaciju.

VRLO JEDNOSTAVNO Chef s Michelinovom zvjezdicom otkrio trik za savršenu kajganu

Poslije je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku s jaja ako koristite njezine metode.

Osim toga, jaja su na taj način meko kuhana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju jaja tvrdo kuhati, pogotovo maloj djeci.

RECEPT Doručak koji je gotov za tren: Pečena jaja u kalupu za muffine

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • mars7 24.07.2023.

    stari recepti uvijek dobro dodu

  • 24.07.2023.

    Ovo za tik-tok

  • gowron 24.07.2023.

    To je iz NDH

Komentiraj...
Vidi sve komentare