To je to što me zanima!

Baka ne želi više čuvati unuke besplatno: Njezina kćer koja je samohrana mama se požalila

Jedna je baka nedavno odlučila da više neće besplatno čuvati svoje unuke, no kći ne želi platiti. Mama je naglasilai da je samohrana majka, stoga nema mogućnost ostaviti dijete na čuvanje ocu kad joj zatreba
Vidi originalni članak

Neki roditelji imaju dadilje u vidu baka, susjeda ili nećakinja - svi ostali znaju koji je to luksuz, pronaći osobu od povjerenja da čuva dijete.

Jedna je baka nedavno odlučila da više neće pružati besplatno čuvanje djece, no kći ne želi platiti.

Majka djeteta se onda na čitavu situaciju požalila na Redditu, a mnogi su se našli komentirati tu neobičnu situaciju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Majka se, naime, oslanjala na vlastitu majku za čuvanje djeteta u zadnji čas. No, sada baka za čuvanje svoje unučadi želi neku financijsku naknadu.

Ističe da je samo jednom ostavila novac i to oko 100 eura, jer je morala na put.

ZA PRSTE POLIZATI Miješana marmelada po receptu naših baka starom 70 godina

Mama je naglasilai da je samohrana majka, stoga nema mogućnost ostaviti dijete na čuvanje ocu kad joj zatreba, pa ni na par sati.

Kad je podijelila priču s prijateljicama, istaknule su da je dobro da plati jer baka možda treba nešto za dijete, a stvari koštaju. Neke smatraju da baku u svakom slučaju treba nekako nagraditi.

Nekolicina je izjavila da također imaju baku za čuvanje, no ujedno imaju dadilju, stoga ipak kombiniraju.

Svaka obitelj ima svoje individualne potrebe i može zahtijevati dadilju češće ili rjeđe od ostalih, ovisno o poslovima roditelja, broju rođaka koji žive u blizini i kakve potrebe djeca imaju. No prema istraživanju projekta Kidsit, prosječna obitelj traži pomoć dadilje jednom ili dva puta mjesečno, a prosječna američka obitelj na tete čuvalice potroši gotovo 1000 eura godišnje.

TU JE I ZGODAN RECEPT Trik naših baka kako oguliti sušenu kobasicu brzo i lagano

Kada dovedete nekoga izvan obitelji da čuva djecu, nema sumnje da oni rade posao. Igrat će se s djecom, hranit će ih, brinuti se da su na sigurnom, a možda će im čak trebati pomoći oko zadaće, okupati ih i staviti u krevet.

Kada odlučuju koliko će platiti dadilju, na sajtu Parents.com kažu da bi mame i tate trebali uzeti u obzir iskustvo dadilje, broj djece koju će čuvati, koliko sati će biti tamo, razinu odgovornosti i ukupno vrijeme obveze, uključujući njihov prijevoz i koliko često će biti potrebni, piše Bored Panda.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Nogalo- 20.10.2023.

    Što feminizam učini ženama.... neki dan gledam objavu na FB: "Spremna sam se skrasiti i biti mama kućanica, gdje se skriva muškarac mojih snova?" I fotografija, ona s dvoje malodobne djece, jedno bijelo drugo crno (znači dva različita oca). Snažne i neovisne, a onda kuku lele nitko mi neće pomoći, ne mogu sama ja to.....

  • Radovanlll 20.10.2023.

    "Mama je naglasila da je samohrana majka, stoga nema mogućnost ostaviti dijete na čuvanje ocu kad joj zatreba" - i to je ključ problema. Gdje je otac? Nisi sama od sebe začela.

  • kriza 18.09.2023.

    Pa nisu one rodile djecu radi baka ili nekoga drugoga,moze se nekad pomoc ali ne svaki dan,trebaju i one imat zivot, trose svoj novac,na kraju kad ih ne tribaju onda ih zaborave

Komentiraj...
Vidi sve komentare