To je to što me zanima!

Bajkovito selo u kojemu ceste ne postoje, a ljudi žive polako

Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodicama takozvanim 'šaptačima' - to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni
Vidi originalni članak

Zovu ga 'nizozemskom Venecijom', iako je daleko manje i mirnije od popularnog talijanskog odredišta. Radi se o selu Giethoorn u provinciji Overijssel na istoku Nizozemske, zelenom i mirnom području koje je nastalo davno, oko 1230. godine. Selo izgleda nestvarno, kao scenografija iz nekog bajkovitog filma.

Tamo nema ni jedne ceste pa time ni jednog automobila, ali zato je isprepleteno mnoštvom vodenih kanala preko kojih je izgrađeno čak 176 slatkih mostića. 

Kada turisti odluče posjetiti to selo, automobile parkiraju dalje pa pješice nastave ili se povezu čamcem. Plovidba tamošnjim kanalima je godinama popularna turistička atrakcija.

Selo je isprepleteno s oko 90 km kanala i kanalića kojima se vozi kanuima i motornim brodicama takozvanim 'šaptačima' - to su čamci koje pokreće električni motor pa su gotovo bešumni.

Uz kanale se nalaze staze odlične za šetnju ili vožnju bicikla. U selu je i nekoliko restorana, a turisti nakon dobrog jela nerijetko legnu na travu pored vode i uživaju u spokoju.

Zvukovi koji dominiraju selom su glasanje pataka i ostalih ptica koje tamo obitavaju, stoji na njihovoj internetskoj stranici giethoorntourism.com.

Pogledajte koliko je tamo predivno i u videu:

KOJA PREOBRAZBA! Napuštenu tvornicu cementa pretvorio je u zdanje iz snova

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Robija_1 02.03.2020.

    Vukojebina čista!

  • 19.02.2020.

    Rado bi se preselila iz ovih stopa u kucicu broj 3 😍😍😍😍

Komentiraj...
Vidi sve komentare