Naranču i limun narežite na ploške, a đumbir ogulite i nasjeckajte. Na dno posude koju ste obložili folijom posložite limun, a na njega dodajte losos. Pospite ostatkom limuna...
Vidi originalni članak
Broj osoba: 2
Priprema: 30 minuta
Sastojci:
1 naranča, 1 žlica sjeckanog đumbira, 2 limuna, file lososa, 4 režnja češnjaka, 2 komada zvjezdastog anisa, 2 žlice kopra, 1 žlica peršina, 100 ml bijelog vina, maslinovo ulje, sol, papar
Postupak:
Naranču i limun narežite na ploške, a đumbir ogulite i nasjeckajte. Na dno posude koju ste obložili folijom posložite limun, a na njega dodajte losos. Pospite ostatkom limuna i naranče, protisnutim češnjakom, đumbirom i anisom.
Dodajte i kopar pa zalijte bijelim vinom i maslinovim uljem. Začinite soli i paprom. Omotajte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 20 minuta.