To je to što me zanima!

Aromatičan desert od kruha, jabuka i muškatnog oraščića

Sezona je jabuka, a viška kruha se uvijek pronađe - napravite ovaj fini desert koji će oduševiti sve ukućane. Možete ga poslužiti s domaćim preljevom od vanilije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 i 1/2 šalice (od 2 dl) mlijeka
  • 4 veće jabuke
  • sok 1/2 limuna
  • 4 žlice maslaca
  • 2 šalice kockica bijelog kruha
  • 1/2 šalice smeđeg šećera

DOBAR SAVJET Super trik kako oguliti pečene paprike - kožica spada jako brzo

  • 2  jaja
  • 1/2 šalice prošeka
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića u prahu
  • 1/4 žličice cimeta u prahu
  • 1/4 đumbira u prahu
  • 1/2 žličice soli
  • 1 šalica grožđica
  • 3 bjelanjka
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • usitnjeni smeđi šećer

Priprema:

Jabuke ogulite i očistite od koštica, te izrežite na tanke ploške. Polijte ih limunovim sokom. Zagrijte mlijeko i maslac, te njime prelijte manje ploške kruha i ostavite oko 10 minuta.

Dodajte šećer, jaja, vino, začine i grožđice prethodno potopljene u vodu i ocijeđene. Na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Dio smjese posložite u maslacem premazanu vatrostalnu posudu, posložite ravnomjerno ploške jabuka, a na njih preostali dio smjese kruha.

FINI RECEPT Želite to kušati: Odličan desert od flambiranih banana, ruma i sladoleda od vanilije

Stavite posudu u plitki lim s vrelom vodom i pecite na pari u zagrijanoj pećnici na 220°C, oko 50 minuta. Malo ohladite i pospite usitnjenim smeđim šećerom.

Savjet:

Kolač možete poslužiti s preljevom od vanilije koji ste napravili tako što ste pjenjačom ulupali 4 žumanjka, 4 žlice šećera, 5 dl mlijeka i srž mahune vanilije. Zatim miješajte na pari dok se glatka smjesa ne zgusne.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 10.10.2020.

    Uh, nijedan taj recept od kruha mi se ne sviđa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare