To je to što me zanima!

Aromatičan brudet i fini Club sendviči idealni su za nedjelju

Ljeto s Podravkom: Club sendviči gotovi su za svega 20 minuta i pravo rješenje za vruće dane, a Aromatični brudet Jadran unosi dašak Mediterana na vaš stol
Vidi originalni članak

Club sendvič

Jednostavno/20 minuta/Za 4 osobe

Sastojci: 12 ploški integralnog kruha iz kalupa, 200 g Pileće paštete Podravka, 4 lista zelene salate, 100 g svježeg krastavca narezanog na tanke ploške, 100 g gaude narezane na ploške

Priprema: 

Kruh premažite paštetom, stavite zeleni list salate, ploške krastavca i pokrijte ploškom kruha koju premažite paštetom, prekrijte ploškom sira i na kraju pokrijte još jednom ploškom kruha. Pripremljene sendviče probodite čačkalicama na suprotnim stranama i dijagonalno prerežite da dobijete dva trokuta.

Savjet: Ako želite deblje mazati kruh paštetom, paštetu držite barem jedan sat u hladnjaku. 

Aromatični brudet Jadran

Srednje zahtjevno/35 minuta/Za 4 osobe

Sastojci: 600 g fileta orade, 150 g komorača, 2 žlice SMS Ekstra djevičanskog maslinovog ulja, 1 žlica sjemenki komorača, 4 češnja češnjaka, 200 ml suhog bijelog vina, 500 ml Passate Podravka, 1 Kokošja kocka Podravka, 2 lista lovora, 400 ml vode, sol, papar, 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema: 

Komorač očistite, narežite na ploške i kratko popecite u tavi na zagrijanom maslinovom ulju tek toliko da dobije lijepu zlatnu boju. Komorač izvadite sa strane, a u istu tavu dodajte sjemenke komorača i sitno nasjeckani češnjak. Smo kratko popržite kako češnjak ne bi izgorio, ali dovoljno da pusti miris. Zalijte s bijelim vinom, kuhajte 1 minutu pa dodajte Passatu, kokošju kocu, list lovora, promiješajte, poklopite i na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta. Po potrebi posolite i popaprite. Dodajte popečeni komorač, filete orade narezane na komade, lagano promiješajte, poklopite i pirjajte 5-10 minuta il dok se riba potpuno ne skuha. Pospite nasjeckanim peršinom i odmah poslužite s popečenim kruhom. 

Savjet: Umjesto orade možete upotrijebiti filete neke druge bijele ribe. 

Savjet nutricioniste: Katarina Pentek, dipl.inž.preh.teh. Nutricionist

Oradu popularno zovemo kraljicom mora što zbog njenih nutritivnih svojstava, što zbog izvanrednog okusa. Ima nisku energentsku vrijednost, lako probavljivo meso, bogata je proteinima i kalcijem. Probajte kako je ukusna pripremljena na brudet i to s komoračem, namirnicom koja je odličan izvor dijetetskih vlaknastih tvari što na sebe vežu otrovne i masne tvari u crijevima, odstranjujući tako otrove iz tijela. 

Dijetetska vlakna održavaju zdravlje srca jer vežu želučane soli u debelom crijevu i izlučuju ih iz tijela. Za ponovnu proizvodnju žučnih soli troši se kolesterol, čime se smanjuje njegova količina u krvi i rizik od njegovog štetnog djelovanja. Vlakna povećavaju osjetljivost inzulina i tako sprječavaju razvoj dijabetesa tipa 2. Nije nevažno spomenuti da imaju visoki kapacitet vezanja vode, bubre i usporavaju probavu, što daje osjećaj sitosti. Iz tog se razloga hrana bogata dijetetskim vlaknima preporuča tijekom redukcijskih dijeta. 

Doručkujte ne samo ukusne, nego i lijepo poslužene club sendviče. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Irys 11.08.2013.

    bila je danas dobra i domaća pizza :)

  • Timmy2 11.08.2013.

    Sendviči u prvi plan,jer su brzo gotovi,a fini.!

  • twinsi2 11.08.2013.

    Brudeta mi je dosta:))ja bi jedan pikantni fiš paprikaš,ali nemam dobre i sviježe ribe:))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare