Na rođendan preminulog chefa Anthonyja Bourdaina, njegovi prijatelji, također chefovi, Eric Ripert i José Andrés najavili su da će 25. lipnja slaviti kao Bourdain Day.
Povodom toga se u restoranu Boškinac na Pagu pripremaju jela koja je tamo jeo prije sedam godina.
- Kuhat će moj chef Matija i Mate Janković. Bit će to jela koja su oduševila Bourdaina kad je bio kod nas - priča nam vlasnik Boris Šuljić prisjećajući se 2011. godine kad je slavni chef snimao epizodu emisije ''No reservations'' u njihovu restoranu koju je pogledalo više od 450 milijuna ljudi.
- Bourdain je sa svojim timom složio plan boravka kod nas. Meni su za sve to javili vrlo kasno, tri dana prije. S jedne strane je sve bilo jako spontano, a s druge profesionalno i uigrano - priča Boris i dodaje da je slavni chef na njega ostavio dojam autentičnog i iskrenog punkera.
Bourdain je na Pagu probao salatu od divljih šparoga i jaja, fritaju od suhe hobotnice i fažol salatu s rikolom, pečenu hobotnicu s povrćem ali najviše su ga se dojmile, priča Šuljić, janjeće tripice od mlade paške janjetine.
- Zbog tog jela je pao na koljena, a na vrh je stavio naribanog paškog sira - prisjeća se Boris.