To je to što me zanima!

Amarilis voli sjenu i vodu u tanjuriću, nije kasno za sadnju

Sadnja lukovica amarilisa moguća je još i ove sezone, a nakon otprilike pet tjedana možete očekivati prve cvjetove. Ako se to ne dogodi, ne brinite jer nekad se cvijet pojavi i osam tjedana poslije sadnje
Vidi originalni članak

Amarilis se sadi od sredine studenog do sredine veljače, a prekrasnim cvjetovima oplemenjuje svaki dom do kraja proljeća. Dolazi u različitim bojama, najčešće ipak u bijeloj i crvenoj. Dobra je vijest da je amarilis prilično nezahtjevna biljka i da vam neće, iako ste možda početnik, biti teško uspješno je uzgojiti i postići da svake zime procvjeta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sadnja lukovica amarilisa moguća je još i ove sezone, a nakon otprilike pet tjedana možete očekivati prve cvjetove. Ako se to ne dogodi, ne brinite jer nekad se cvijet pojavi i osam tjedana poslije sadnje.

PREKRASNI CVJETOVI Vrlo osjetljiva biljka: Orhideje bolje cvatu uz čaj i rižinu vodu

Amarilisu ne odgovara sadnja u preveliku i preduboku posudu, a lukovica ne bi trebala biti posve prekrivena zemljom nego bi dio trebao viriti iz zemlje. Amarilis voli blago zasjenjena, ali ne i previše topla mjesta - idealna temperatura za njega je oko 15°C, iako mu odmah nakon sadnje odgovara i da je toplije.

JESTIVE CRVENE BOBICE Popularnom biljkom ukrasite dvorište i skuhajte fini džem

Također, kad primijetite da počinje cvjetanje, stavite ga obavezno na prozor, i to, ako ste u prilici, na sjevernu stranu, te malo obilnije zalijevajte u tanjurić, ne izravno u zemlju. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Jennifer07447 08.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju --> NU21.FUN

  • SexyLolly21 07.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

Komentiraj...
Vidi sve komentare