To je to što me zanima!

Alma lutke: Igračke uz koje će djeca lakše prevladati traume

Svaka od šest Alma lutki odgovara različitom osjećaju - strahu, boli, praznini, ljubavi, ljutnji i sigurnosti - i osmišljena je da se koristi kao dio terapije igrom
Vidi originalni članak

Izraelska dizajnerica Yaara Nusboim razvila je niz drvenih igračaka u suradnji s dječjim psiholozima. Igračke bi trebale pomoći djeci da obrade teške ili potisnute emocije kao dio terapijskog procesa.

Svaka od šest Alma lutki odgovara različitom osjećaju - strahu, boli, praznini, ljubavi, ljutnji i sigurnosti - i osmišljena je da se koristi kao dio terapije igrom.

NEVJEROJATNA SLIČNOST Curica iz 1898. ista Greta: 'Ide kroz vrijeme da spasi klimu!'

Riječ je o metodi koju je 1930-ih razvijala psihoanalitičarka Melanie Klein, kroz koju se djecu potiče da emocije iskazuju slobodno preko igračaka, a ne kroz razgovor u kojem ih psihoanalitičar nadzire.

I NJEGOVO IME IMA PORUKU Znate li zbog čega je Oblutak ćelav? Poruka je inspirativna

- Igračke, a ne riječi su jezik djece. Igranje s igračkom djetetu daje sigurni odmak od problema koje ima i dopušta im da iskuse osjećaje i misli na način koji odgovara njihovom razvoju. Terapeut može promatrati odabire koje dijete radi, koje igračke odabire, način na koji se igra te tako uvidjeti koje je mentalno i emocionalno stanje djeteta - objasnila je Nusboim.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare