Ove ledene lizalice s dodatkom alkohola savršene su za roštiljanje, rođendanske proslave ili kao vikend-desert. Uz njih ćete moći još više uživati u ljetu i u toplim zrakama sunca.
POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija mačke nakon što je probala sladoled
Ledena lizalica od gina i tonika s bosiljkom, limetom i jagodom
Sastojci:
- 100 ml gina
- 25 grama šećera
- 16 grama jagoda
- 2 limete
- 4 lista bosiljka
- 2 limenke bilo kojeg tonika
Priprema:
Zakuhajte malu količinu vode u zdjeli. Stavite šećer u zdjelu s prokuhanom vodom i miješajte dok se šećer ne otopi. Narežite jagode po dužini, prepolovite jednu od limeta i iscijedite sok u šećernu vodu. Narežite drugu limetu na kriške. Dodajte u ohlađenu smjesu gin i tonik i sve dobro promiješajte. U svaki kalup za sladoled stavite list bosiljka, zajedno s kriškama jagode i limete. Napunite kalupe točno do ruba i u svaki stavite štapić. Zamrznite preko noći. Ova količina dovoljna je za četiri osobe.
Sladoled od lubenice, votke od malina i kivija
Sastojci:
- 300 grama lubenice
- 30 malina
- 100 ml votke s okusom malina
- 2 kivija
- Malo limunade
Priprema:
Izrežite lubenicu i stavite ju u blender. Izmiksajte ju zajedno sa 100 ml votke. Procijedite pomiješanu smjesu lubenice i votke kroz sito u vrč ili zdjelu. Na dno svakog kalupa za sladoled stavite oko pet malina, treba vam oko jedan cm prostora na vrhu kalupa, pa gurnite maline prema dolje. Ulijte mješavinu lubenice i votke u kalup i stavite smjesu u zamrzivač na sat vremena, ili dok se sok od lubenice ne smrzne, ali ne potpunosti. Dok se to smrzava, uklonite koru s kivija i narežite ga na kockice.
Na vrh kalupa dodajte kivi nasjeckan na kockice i pritisnite ga. Na kraju još sve u kalupu prelijte limunadom ili bistrim sokom. Stavite štapić u svaki kalup i stavite sladoled nazad u zamrzivač dok se potpuno ne smrzne. Ova količina dovoljna je za 4-6 osoba.
Veganska ledena pina colada
Sastojci:
- 250 grama ananasa
- 100 ml likera od kokosa
- 50 ml agava sirupa
- 400 ml konzerve kokosovog mlijeka
Priprema:
Izrežite 200 grama ananas i dodajte ga u blender zajedno s kokosovim likerom, sirupom od agave i kokosovim mlijekom. Blendajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu ulijte kroz sito kako biste uklonili ostatke koji se nisu izblendali. Preostale komadiće ananasa narežite na kriške, da budu tanji. Dodajte ih u kalupe za sladoled. U kalupe ulijte smjesu i u svaki stavite štapić. Zamrznite preko noći i uživajte. Količina sastojaka je dovoljna za osam osoba, piše Metro.