To je to što me zanima!

Alkoholni desert: Napravite gumene medvjediće od roséa

Pomoću šećera, laganog rosé vina i želatine možete napraviti ukusne gumene bombone koji se vrlo lako pripremaju. Kuhaju se samo pet minuta, a potom se stišću u hladnjaku sat i pol
Vidi originalni članak

Novi hit koji je zavladao internetom gumeni su bomboni od roséa. Odlično je i to da ih možete napraviti i sami. Stavite 240 ml roséa u lonac na srednje jakoj vatri.

POGLEDAJTE VIDEO: Gumeni bomboni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

DAN OMILJENE SLASTICE Prvi gumeni bomboni nastali su 1920., a bili su tvrđi i prozirni

Pustite da prokuha i kuhajte oko pet minuta. Maknite posudu s vatre. U manjoj posudi pomiješajte 50 g želatine u prahu i još 240 ml rosé vina. Pustite da odstoji pet minuta. Potom pomiješajte ove dvije smjese i dodajte 200 g šećera te vratite na nisku vatru uz stalno miješanje.

Smjesa bi trebala imati sirupastu konzistenciju, sličnu javorovu sirupu. Maknite s vatre i po želji dodajte kapljicu ružičaste prehrambene boje. Pomoću kapaljke rasporedite smjesu u kalupe za gumene medvjediće ili u kalup za led. U hladnjaku moraju biti minimalno 90 minuta ili dok se medvjedići ne stisnu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Nap7 16.06.2022.

    Brzo zasite ne valja puno

  • servosjek 15.06.2022.

    Ha ha🤪🤪🤪 je moj gumeni medvjedić

Komentiraj...
Vidi sve komentare