Novi hit koji je zavladao internetom gumeni su bomboni od roséa. Odlično je i to da ih možete napraviti i sami. Stavite 240 ml roséa u lonac na srednje jakoj vatri.
POGLEDAJTE VIDEO: Gumeni bomboni
Pustite da prokuha i kuhajte oko pet minuta. Maknite posudu s vatre. U manjoj posudi pomiješajte 50 g želatine u prahu i još 240 ml rosé vina. Pustite da odstoji pet minuta. Potom pomiješajte ove dvije smjese i dodajte 200 g šećera te vratite na nisku vatru uz stalno miješanje.
Smjesa bi trebala imati sirupastu konzistenciju, sličnu javorovu sirupu. Maknite s vatre i po želji dodajte kapljicu ružičaste prehrambene boje. Pomoću kapaljke rasporedite smjesu u kalupe za gumene medvjediće ili u kalup za led. U hladnjaku moraju biti minimalno 90 minuta ili dok se medvjedići ne stisnu.