Broj osoba: 4
Priprema: 20 minuta
Sastojci:
2 žlice maslinova ulja, 2 komada pilećih prsa (bez kostiju), sol, svježe mljeveni papar, 1,5 šalica mlijeka, 1,5 šalica pilećeg temeljca, 2 češnja češnjaka, 250 g fettuccina, 1/2 šalice vrhnja, 1 šalica svježe naribanog parmezana, svježi peršin
Postupak:
U velikoj tavi zagrijte ulje. Dodajte piletinu i začinite je solju i paprom. Pržite je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Maknite je sa strane te je, kad se ohladi, narežite na trakice. U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i češnjak.
Posolite i popaprite te pustite da kuha. Dodajte fettuccine i kuhajte ih do tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavite kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
Pomiješajte vrhnje i parmezan pa dodajte u umak i kuhajte dok se ne zgusne. Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite narezani file piletine. Ukrasite peršinom.