Neutralna zemlja, koja ima pH-vrijednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih tvari koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcij pridonosi čvrstoći biljke
Vidi originalni članak
Ako često kuhate jaja, sigurno nakon toga vodu u kojoj su se kuhala izlijete u odvod. No, ako imate puno biljaka, onda nemojte to raditi jer ju možete iskoristiti tako da ih zalijete ovom vodom.
POGLEDAJTE VIDEO:
Naime, biljke vole kalcij. A njega ima podosta u vodi od kuhanja jaja. Kalcij pomaže da se održi dobra pH-vrijednost zemlje.
Neutralna zemlja, koja ima pH-vrijednost između 6,0 i 6,5 – nudi biljkama idealnu okolinu za uzimanje hranjivih tvari koje su potrebne za rast. Osim toga, kalcij pridonosi čvrstoći biljke.
Što duže jaja kuhate, to će voda biti bogatija kalcijem. Kad završite, ostavite vodu da se ohladi na sobnu temperaturu kako ne biste opekli biljke.