To je to što me zanima!

8 razloga zašto ne treba bacati tekućinu od kiselih krastavaca

Jeste li znali da sok od kiselih krastavaca neki ljudi koriste za omekšavanje mesa prije pripreme ili čišćenje bakrenih posuda kada oksidiraju? Pomaže i kod mamurluka, obnavlja biljke...
Vidi originalni članak

1. Odresci su mekši

Sok od kiselih krastavaca možete koristiti kao marinadu za svinjske kotlete ili odreske - bit će mekši i ukusniji.

2. Ublažava grčeve u mišićima

Pijte tekućinu od kiselih krastavaca ako imate upaljene mišiće. Naime, puna je kalija koji opušta mišiće te elektrolita koji vašem tijelu pomažu da se oporavi nakon dehidracije.

POGLEDAJTE VIDEO Zašto je povremen post zapravo dobar:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

3. Obnavlja elektrolite u tijelu

Kako što smo spomenuli, sok od kiselih krastavaca obnavlja razinu elektrolita u tijelu i time vam omogućuje da se osjećate hidratiziranije.

4. Liječi mamurluk

Elektroliti iz soka od kiselih krastavaca, također pomažu kod mamurluka - osjećat ćete se bolje. Sličan učinak ima i tekućina od kiselog kupusa.

DJELUJE BRZO Recept za jednostavan napitak koji spašava kod jake nadutosti

5. Oživljava sobne biljke

Vašim biljkama treba puno kalija da bi bile lijepe i zdrave. Tekućina od kiselih krastavaca sadrži kalij koji pomaže biljkama da dobro napreduju.

6. Čisti bakrene posude

Posude od bakra znaju postati zelenkaste zbog oksidacije, a sok od kiselih krastavaca pomaže to ukloniti i vratiti im bakreni sjaj. 

7. Umiruje kožu nakon sunčanja

Ocat koji se zna naći u soku od kiselih sokova umiruje kožu koja je pocrvenjela na suncu, posebno ako je stajao u hladnjaku, prenosi Diy.

JEDITE BANANE SVAKI DAN Dobro je prije spavanja pojesti bananu: Spavat ćete kao beba, a mišići će se kvalitetno opustiti

8. Regulira probavu

U ovom slučaju popije se malo soka od krastavaca koji su fermentirali prirodnim putem, bez dodatka octa. Naime, fermentirana hrana poboljšava probavu i olakšava apsorpciju minerala.

Također, sadrži probiotike koji doprinosi razvoju dobrih bakterija u crijevima koje su itekako važne za zdravlje, ali i to kako se osjećate.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • danijelavucic07@gmail.com 02.07.2020.

    Zanimljivo! Inače skoro svaki dan čitam kako se takva hrana ne smije jesti, jer zakiseljava organizam, već treba jesti samo alkalno

  • cobi 30.06.2020.

    Neke savjete i sam koristim.Nekad me trazi da popijem nesto kiselo.pa dodje kao eliksir!😊

Komentiraj...
Vidi sve komentare