Krumpir je jedna od najsvestranijih namirnica na svijetu, a topao, ukusan i bogat ugljikohidratima za mnoge je definicija 'hrane za utjehu'.
Pogledajte video: Što s proklijalim krumpirom?
Tornado krumpir
Uzmite štapić za ražnjiće i njime probodite sirovi krumpir. Potom s nožem izrezbarite krumpir ukrug te ga razdvojite u spiralu. Premažite s otopljenim maslacem te potom začinite mješavinom parmezana, papra, češnjaka, paprike te soli te pospite po krumpiru žlicom. Potom krumpir na štapiću ispecite u pećnici na oko pola sata.
Krumpir punjen brokulom i sirom
Uzmite tri veća krumpira te ih izbodite vilicom kako bi na njima napravili rupe. Potom ih obilno zalijte maslinovim uljem i posolite krupnom morskom soli. Stavite ih u pećnicu na sat vremena. Kad su gotovi zarežite koru i žlicom izdubite unutrašnjost. Taj krumpir pomiješajte sa tvrdim sirom, kremastim sirom, brokulom, soli, malo papra i mlijeka te time napunite krumpire, pospite s još malo sira i zapecite još 30 minuta.
Drugačiji pečeni krumpir
Pažljivo isjeckajte krumpir (pogledajte kako u videu ispod) i stavite ga u posudu za pečenje i ispecite oko pola sata. Potom ga prelijte smjesom otopljenog maslaca, češnjaka, soli i papra te stavite ponovno peći. Nakon toga ga izvadite i pospite mozzarellom te parmezanom i još malo zapecite.
Pečeni krumpir s češnjakom i parmezanom
Nasjeckajte krumpir te ga začinite maslinovim uljem, soli, češnjakom u prahu, talijanskom mješavinom začina i crvenom paprikom. Krumpir rasporedite po alu foliji na protvanu i pecite oko pola sata. Nakon toga ga izvadite i začinite s parmezanom, paprom te još malo zapecite. Posipajte svježim peršinom i uživajte u okusu.
Hrskavi tacosi
Ogulite krumpir i narežite na kockice te skuhajte. Kuhani krumpir izmiješajte s vrhnjem, svježim češnjakom, kimom i origanom. Tom smjesom napunite mini tortilje te ispržite na ulju.
Njoki s kaduljom
Skuhajte krumpire s korom te je nakon kuhanja ogulite. Izgnječite krumpir i pomiješajte s jajem i brašnom te napravite mini njoke uz pomoć vilice. Skuhajte ih te nakon kuhanja popržite na malo zagrijanog maslaca i svježe kadulje.
Pogledajte video: