To je to što me zanima!

4 recepta za bruschette - slano i slatko idu fenomenalno zajedno

Prave se tako da se kruh ispeče u pećnici, oko deset minuta na 220˚C, a potom se na njega poslažu željeni sastojci. Originalne bruschette sastoje se od prepečenoga kruha prije ili poslije pečenja natrljanog češnjakom
Vidi originalni članak

Bruschette su slasno predjelo iz srednje Italije još iz 15. st. Pripremaju se bez imalo muke, elegantno su samostalno jelo, a mnogi se slažu i da su odlične uz tjesteninu ili kao prilog. Želite li pripremiti brzo i ukusno predjelo, užinu ili čak večeru, iskoristite stari kruh i u trenu pripremite pravu poslasticu u obliku omiljenih talijanskih sendviča.

POGLEDAJTE VIDEO: Kuharski Bootcamp

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prave se tako da se kruh ispeče u pećnici, oko deset minuta na 220˚C, ili na tavi dok ne potamni i postane hrskav, a potom se na njega poslažu željeni sastojci. Originalne bruschette sastoje se od prepečenoga kruha prije ili poslije pečenja natrljanog češnjakom i maslinovim uljem te začinjenih solju i paprom. 

Na to se stavljaju sastojci prema želji - najčešće rajčice, mozzarella, sirevi, gljive, smokve, pršut, panceta, srdele i sardine, a osobito su ukusne bruschette s povrćem.  

Najpopularniji recept uključuje bosiljak, rajčice, češnjak, luk i mozzarellu. No pravite ih sa svime što vam se nađe pri ruci - od svih vrsta povrća do mesa s začinskim biljem. Kako biste isprobali što više kombinacija, pripremajte ih s različitim vrstama kruha.

Bruschette s tunjevinom 

Ispecite kriške kruha. Izmiješajte češnjak i maslinovo ulje te time premažite po jednu stranu svake kriške kruha. U manjoj posudi izmiješajte narezane komade rajčica, sir, tunjevinu i peršin pa sve začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Bruschette poslažite na listove zelene salate, a na svaku stavite po dvije žlice smjese.

ZDRAVO I UKUSNO Naučite sami pripremiti mlijeko od badema - jednostavno je!

Bruschette s rajčicama i bosiljkom

U zdjeli izmiješajte rajčice, bosiljak, ocat, šećer i žlicu ulja. Posolite i popaprite. Prepecite kruh u pećnici. Rasporedite pečeni kruh na tanjure, a zatim češnjakom premažite kriške kruha. Pospite ih preostalim maslinovim uljem. Na svaku krišku stavite po žlicu, dvije smjese od rajčica i bosiljka. Poslužite bruschette.

Ukoliko želite malo drugačiji okus, cherry rajčice kratko prepecite u pećnici i poslužite na kruhu namazanom svježim sirom ili sirnim namazom. 

Slasne bruschette s pršutom i smokvama

Narežite kruh na kriške, a zatim ih istrljajte češnjakom. Poprskajte ih maslinovim uljem, začinite solju i paprom te pecite dok ne postanu lagano hrskave. Ostavite da se ohlade nekoliko minuta, a onda ih pospite mascarponeom. Poslažite narezane smokve i pršut, a onda još malo posolite i popaprite te poprskajte maslinovim uljem. Poslužite.

Bruschette s pečenim paprikama

Zagrijte pećnicu na 190°C. U posudi zagrijte dvije žlice maslinova ulja, dodajte narezane paprike i pecite ih 12-15 min. Pospite šećerom, dodajte kapare i bosiljak te začinite solju i paprom. Kriške kruha istrljajte češnjakom i pospite maslinovim uljem pa ih pecite sedam-deset min. Na svaku krišku stavite žlicu smjese i komade gorgonzole.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU KUHARSKOG BOOTCAMPA:

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 22.07.2021.

    Paradajz, maslinovo ulje, češnjak, bosiljak i sol, može i na kruh prepečen na roštilju

  • BloodAndHonor 22.07.2021.

    Kad mi se neda kuhati,uzmem krisku kruha,stavim gaudu na njega,i u mikrovalnu na minutu i eto carobnog jela.Topljeni sir sa kruhom.Dobar samo dok je jos vruc.Takoder stavit malo kecapa na sir,pa je jos bolje.

  • nap 22.07.2021.

    češnjak rajcica i kruh nije los ni brushette kao čips

Komentiraj...
Vidi sve komentare