To je to što me zanima!

3 super trika kako oguliti kožu s rajčice brzo i bez puno muke

Guljenje rajčica sigurno nije najglamurozniji posao koji ćete morati odraditi u kuhinji, ali je sigurno jedan od osnovnih i trebamo ga za pripremu mnogih jela
Vidi originalni članak

Za većinu umaka nam treba oguljena rajčica, to nije uvijek najjednostavniji posao. Njena kora zna biti 'tvrdoglava', pa često nešto što bi trebalo biti samo lagana priprema prije kuhanja ispadne pravo mučenje.

Trikovi s kojima ćete rajčice oguliti vrlo brzo

1. Zagrijte vodu u loncu i pustite da uzavre. Za to vrijeme nožem na kori rajčice napravite križić, odnosno znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi.

Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a s rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu rajčica, a one će zadržati svoj okus.

POGLEDAJTE U VIDEU KAKO TO NAPRAVITI:

2. Rajčice operite i očistite. Stavite ih u vrećicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Prije kuhanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će gotovo sama otpasti, samo je povucite prstima.

PRVO FULIRANJE NA MORU Recepti vrhunskih chefova za 3 jela čiji okus nećete zaboraviti

3. Treći način je nešto kompliciraniji, ali ćete tako najbolje sačuvati rajčice za kasniju upotrebu. Prvo zagrijte pećnicu. Prepolovite rajčice i posložite ih na lim na papir na pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, ogulite kožu, ići će lako.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Oscar_24 01.08.2019.

    Ako netko ne zna crveni luk stavite kada ga ogulite i prerezete na pola u hladnu vodu na 2-3 min, voda izvuče ljutinu i uživaš ko čoek :)

  • Firefox_1 01.08.2019.

    Electrica Salsa

  • vx123 01.08.2019.

    Rajčice imaju koru a ne kožu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare