Za većinu umaka nam treba oguljena rajčica, to nije uvijek najjednostavniji posao. Njena kora zna biti 'tvrdoglava', pa često nešto što bi trebalo biti samo lagana priprema prije kuhanja ispadne pravo mučenje.
Trikovi s kojima ćete rajčice oguliti vrlo brzo
1. Zagrijte vodu u loncu i pustite da uzavre. Za to vrijeme nožem na kori rajčice napravite križić, odnosno znak X, pa ih stavite u kipuću vodu na 20 sekundi.
Izvadite ih iz vode i prebacite u posudu s hladnom vodom i ledom, a s rukama jednostavno uklonite omekšanu koru. Ovako brzo možete očistiti veliku količinu rajčica, a one će zadržati svoj okus.
POGLEDAJTE U VIDEU KAKO TO NAPRAVITI:
2. Rajčice operite i očistite. Stavite ih u vrećicu, pa u zamrzivač i pustite da se zamrznu. Prije kuhanja ih samo ostavite da se otope na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta, koža će gotovo sama otpasti, samo je povucite prstima.
3. Treći način je nešto kompliciraniji, ali ćete tako najbolje sačuvati rajčice za kasniju upotrebu. Prvo zagrijte pećnicu. Prepolovite rajčice i posložite ih na lim na papir na pečenje. Pecite 12 do 15 minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju. Kada se ohlade, ogulite kožu, ići će lako.