To je to što me zanima!

20 ideja za dekoraciju božićnih keksića i recept za prhko tijesto

Od jedne vrste prhkog tijesta možete napraviti mnoštvo šarenih kolačića, samo ih oblikujte i dekorirajte na različite načine. Osim inspirativnih ideja za dekoraciju tu je i odličan recept za prhko tijesto
Vidi originalni članak

Od ovog prhkog tijesta možete raditi sve i svašta, od pita i kiflica do prefinih božićnih keksića - od onih jednostavnih do duplih koji su u sredini 'zalijepljeni' pekmezom ili čokoladnom kremom. Na kraju ih samo dekorirajte.

MALO INSPIRACIJE Unesite toplinu u dom: 20 ideja kako ukrasiti prozore za Advent

Donosimo vam 20 inspirativnih ideja za dekoraciju nakon recepta za univerzalno prhko tijesto koje je vrlo jednostavno napraviti.

Recept za prhko tijesto

Sastojci: 

  • 7 čaša brašna (čaša od 1 dl) - pola glatko, pola oštro
  • 6 žlica šećera
  • 5 žlica mlijeka
  • 250 g maslaca - isjeckanog na šnite
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica soda bikarbone
  • naribana korica jednog limuna

Postupak:

Dobro zamijesite tijesto pa ga dobro prekrijte plastičnom folijom i ostavite u hladnjak sat vremena. Potom ga razvaljajte tanko i radite razne oblike. Pecite osam do 10 minuta. 

Nakon što se skroz ohlade krenite s dekoracijom.

Napomena: Želite li čokoladne keksiće, u tijesto dodajte kakao u prahu ili čokoladu u prahu. Također, želite li kekse drugih boja, posegnite za bojama za hranu ili aromama, na primjer, želite li crvenkaste keksiće, ubacite u tijesto malo crvene boje za hranu ili nekoliko kapi ekstrakta s okusom maline.

Također, u smjesu možete dodati i komadiće čokolade, lješnjake, orahe, kandirano voće...

ODLIČNI RECEPTI Topla čokolada na top tri načina

Ideje za dekoraciju

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 01.12.2020.

    Potrudit ću se ove godine, vremena se ima...

  • zagorska puntarica opet 30.11.2020.

    Prekrasno.

  • mihaela1000 30.11.2020.

    svake godine krenem i negdje putem odustanem....

Komentiraj...
Vidi sve komentare