Nema ništa ljepše od svježeg, mekanog kruha ili peciva. Zato slavimo Svjetski dani kruha koji se obilježava i u Hrvatskoj, što je ujedno prilika da izrazimo mu izrazimo zahvalnost
Vidi originalni članak
Miris svježe pečenog kruha je nezamjenjiv, a ljude iste sekunde vraća u djetinjstvo kada su kao mali gledali mame i bake dok vještim rukama mijese i oblikuju štruce ili bi kao nagradu dobili - perec. Barem tako tvrdi istraživanje na kojoj se miris friškog našao na ljestvici ispred pečene slanine, svježe pokošene trave i mljevene kave. Sve od prvog ječmeno pšeničnog kruha koji su ispekli Egipćani još 1500 godina prije Krista do danas, osnova je ljudskog preživljavanja, u siromaštvu i obilju. Sutra zato slavimo Svjetski dani kruha koji se obilježava i u Hrvatskog brojnim manifestacijama, što je ujedno prilika, bili vjernici ili ne, da izrazimo mu izrazimo zahvalnosti i sve plodove zemlje koje uživamo.