Mrzite bacati salatu, a redovito to činite jer se prebrzo kvari? Ili ne znate gdje ćete s prljavom kuhačom tijekom kuhanja? Provjerite rješenja za ta i druga svakodnevna kućanska pitanja
Vidi originalni članak
- Najbrže ćete oguliti češnjak tako da ga lagano stisnete nožem i ubacite u limenu posudu. Protresite i ljuska će se skinuti.
- Zelena salata dugo će zadržati svježinu ako je operete i stavite u plastičnu posudu, ali ispod i iznad nje stavite običnu salvetu. Potom je stavite u zamrzivač.
- Klijanje krumpira spriječit ćete ako uz njega stavite jednu jabuku.
- Etikete na bočicama najlakše ćete skinuti ako u zdjelicu s toplom vodom stavite i malo octa.
- Provjerite je li jaje svježe tako da ga stavite u čašu vode. Ako potone znači da je svježe, ako se digne na površinu - prestaro je.
- Mirise iz plastičnih posuda izvući će soda bikarbona. Samo je dodajte malo i ostavite.
- Prljavu kuhaču tijekom kuhanja možete ostaviti u rupi na dršci lonca.
Pogledajte i kako izrezati luk bez suza te što učiniti ako vam slučajno žumanjak izleti s bjelanjkom, a trebaju vam odvojeno.