Svako zrno papra, štapić vanilije kao i svaki muškatni oraščić morao je nekoć prijeći pustolovan put oko svijeta prije nego što se miris bogatstva mirodija počeo širiti kuhinjama. Povijest poduzeća „Kotányi“ započinje s idejom jednog radoznalog mladića i njegovom strašću za otkrivanjem dalekih kulinarskih svjetova. To je bio Janos Kotanyi koji je davne 1881. godine postavio kamen temeljac izgradivši mlin za preradu paprike u Szegedu. Ta čudnovata mješavina paprike za tren je osvojila Beč i već 1884. godine osnovana je prva podružnica. Za vrijeme Austro-ugarske monarhije zbog poznate svježe arome paprike KOTANYI je imenovan dvorskim dostavljačem.
Brz gospodarski rast tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća omogućio je daljnji razvoj poduzeća i otvaranje daljnjih podružnica u Budimpešti, Berlinu, Münchenu, Bostonu i New Yorku.Zahvaljujući bogatoj tradiciji i modernom managementu tvrtka KOTANYI narasla je do međunarodnog koncerna koji posluje u brojnim zemljama Europe. KOTANYI danas u svom asortimanu ima oko 400 vrsta klasičnih začina od kojih se proizvede oko 4000 raznih začinskih mješavina.
Vođeni visokim zahtjevima kvalitete proizvoda, KOTANYI drži vodeću poziciju na tržištu začina i začinskih mješavina.Mirodije su već tisućljećima najvažnija „sitnica“ kuhanja. Stari ljudi kažu da se muškarci vodili ratove, ne samo zbog žena, nego i zbog začina, jer nekada su žene imale naviku stavljati mažuran u kosu, osvježavati dah klinčićima te mazati vrat majčinom dušicom, a noge i ruke mentom. Na te običaje naših baka i njihove tradicionalne kuhinje nadovezao se moderan trend kulinarstva kroz koji želimo na jednostavan način uživati u ukusnom jelu, a dodavanjem mirodija najjednostavnije jelo postaje gurmanska poslastica.
U takvom okusu i mirisu nastojite maksimalno uživati, jer se ne kaže bez razloga da ljubav prolazi kroz želudac.Dopustite da i Vas naši začini inspiriraju!
Posjetite nas na klizalištu NICE ICE u srcu Zagreba i uživajte u okusu finih medenjaka, toplog kuhanog vina i punča!