To je to što me zanima!

Saamo Petru je oduševila moja ljetna pileća salata s grožđem

U ovoj epizodi ugostila sam našu najpoznatiju youtoubericu i influencericu Petru Dimić, poznatiju kao Saamo Petraa.
Vidi originalni članak

Uspješna i mlada, što joj mnogi nažalost uzimaju za zlo, Petra se kroz naš razgovor dotakla teme svojih početaka, truda koji ulaže u svoje videe i slike, nedavno objavljene knjige te savjeta za sve one koji žele krenuti putem Influencera. Uvijek predana svojim pratiteljima, Petra je inspiracija kako u životu biti drugačiji i svoj te beskompromisno ići manje utabanim putem i ostvariti svoje snove. Svi možemo naučiti puno toga od mladih i uspješnih ljudi poput Petre, samo ako to želimo.

Pripremile smo super ukusnu, kremastu salatu od piletine koja može poslužiti kao odličan crowd pleaser za ljetna druženja bilo da je servirate samu ili uz neka hrskava peciva.

'Najbolja pileća salata':

  • 1 picek od 1,5 - 2 kg
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g grožđa bez koštica
  • 100 g badema u listićima
  • 4 stapke celera stabljaša (zeleni celer)
  • 3 komada mlada luka
  • 2 žličice suhog kopra
  • 1 manji pušlek svježeg peršina
  • 250 g majoneze
  • 2 limuna
  • 1 žlica Dijon senfa
  • 2 žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 glavica zelene salate
  • 2 zrela avokada
  • 2 rajčice
  • 1 ljubičasti luk

Priprema:

  1. Piceka premazati maslinovim uljem, solju i paprom pa peći 50 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
  2. Za to vrijeme nasjeckati celer, grožđe, mladi luk, kopar i peršin te staviti u jednu zdjelu.
  3. U drugoj zdjeli pomiješati majonezu, sok jednog limuna, senf, sol i papar.
  4. Kad je picek pečen, izvaditi iz pećnice te pustiti da se ohladi pa skinuti kožu i natrgati meso.
  5. Pomiješati meso s povrćem pa dodati dressing.
  6. Pokriti prozirnom folijom i staviti u frižider na sat vremena barem.
  7. Nasjeckati 2 rajčice i 1 ljubičasti luk. Pomiješati sa sokom jednog limuna i malo soli i papra.
  8. Zelenu salatu natrgati na veće listove, te na nju servirati salatu od piletine. Na vrh posipati mješavinu rajčice i luka, te uz to priložiti kriške avokada.
Zalogaj razgovora zabavni je kulinarski show, kako bi to rekla blogerica i kuharica Tea, o hrani i životu. Nakon 'probijanja' leda s Ribafishom, u narednim vas epizodama očekuje još pregršt zanimljivih gostiju i preukusne hrane.

O autorici:

Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

Idi na 24sata