To je to što me zanima!

Recept za domaći čips nakon kojeg ćete kupovni - zaboraviti

Petak je, kišno je i sutra se nakon dugo vremena ne moram rano ustat što znači maraton filmova, dekica i nešto za grickati.
Vidi originalni članak

Budući da sam tip, zadrži si čokoladu, daj mi nešto slano, odlučila sam s vama podijeliti svoj recept za njegovo visočanstvo: čips. Za mene čips treba predstavljati ono najbolje, a ne najgore od krumpira, dakle treba biti hrskav, zlatne boje i slan po mom guštu.

Sastojci:

  • krumpir
  • ulje
  • sol

Priprema:

  • Rozi krumpir (nikako klasični žuti, on sadrži više vode pa čips ispada gnjecav) dobro oprati i osušiti, ali ne guliti.

  • E sad slijedi najvažniji dio. Rukom (ne na ribež) nasjeckajte krumpir na par milimetara do pola centimetara tanke ploške. Papirnatim ručnikom prebrisati da upije višak vlage.

  • U dubokom loncu zagrijte ulje na jakoj vatri dok ne zamiriše. Potom smanjite na srednje jaku i pecite krumpir u turama, kako bi se kvalitetno ispekao. Svakih par minuta miješajte i okrećite.

  • Kad se lijepo zazlate, izvadite i dobro iscijedite.

  • Posolite i servirajte. Bili vrući ili hladni, uvijek pašu.

  • Možete ih servirati u zarolani tuljac papira i jesti usput.

Izvorni recept pročitajte ovdje

O autorici:

Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S  glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tutu, pa čak i tu.

 

Idi na 24sata