Popularni Food Network ranije u 2016. prikazao je kratki prilog uz djelomični recept za ‘Pizza Pot Pie’ na svojoj Facebook stranici.
Na kraju te iste ‘naopake’ 2016. objavili su da je taj video bio najgledaniji u protekloj godini. Nije za čudit se jer sam ga ja samo pogledala barem sto puta.
I opet ja o svojoj boljoj polovici. Naime, osim što obožava pizzu, moj dragi obožava Bolognese umak. A ova ‘naopaka’ pizza ima i jedno i drugo.
Što vam treba za ovo jelo:
- Okrugla keramička posuda za pećnicu
- Nekoliko žlica Bolognese umaka
- 200g do 300g goude narezane na deblje šnite)
- Malo maslaca
- Šampinjoni (4-5 kom.) *opcionalno
- Tijesto za pizzu (od oko 250g brašna za jednu pizzu)
Postupak:
- Posudu premazati maslacem.
- Prekriti u potpunosti sa šnitama sira tako da obložite cijelo dno i rubove posude.
- Na sir dodati bolognese umak; nemojte se štedjeti.
- Dodajte cijele šampinjone.
- Prekrijte sve tijestom za pizzu i utisnite da se djelomično zalijepi za posudu.
- Pecite oko 30 min na 200°C.
Kada je gotovo, preokrenite pažljivo posudu na tanjur i pomoću noža oslobodite zdjelicu pa podignite i divite se.
No čim prije krenite klopati dok je sir rastopljen.
Ja sam sigurna da ću pripremiti ovo jelo još puno puta, uskoro i za goste jer jedva čekam čuti onaj ‘WOW’ kada se digne posudica, a planiram i kombinirati nadjeve jer mogućnosti su – kao i kod pizze – bezbrojne.
Izvorni recept pročitajte ovdje.
O autorici:
Ja sam Marcela Sambol i autorica sam bloga 'My Cookstagram'. Moj blog neraskidiva je veza ugodnog s korisnim.
Kuhanje me opušta i uveseljava, a uveseljava i moje bližnje. Osim samih recepata često objavljujem i inspiraciju za brze i jednostavne obroke. Osim na blogu, možete me pratiti i na Facebooku i Instagramu.