To je to što me zanima!

Kad te inspirira djetinjstvo, tjestenina postaje slatki desert

Moram priznati da volim tjesteninu u svim oblicima i okusima, a posebno se veselim onim slatkima. Jeste li znali da Talijani rade čak i tjestenine od čokolade? Ludilo.
Vidi originalni članak

Budući da je tjestenina neutralna, lijepo prenosi sve vrste okusa, pa tako i one slatke. Nismo li svi odrasli na tjestenini sa šećerom ili orasima i šećerom (klasici djetinjstva)? Kako bih rekreirala te okuse, te stvorila neke nove neodoljive, udružila sam snage s Marodijem, proizvođačem najbolje tjestenine (s udjelom od čak 20% svježih jaja) koja uvijek ispadne savršeno al dente.

Radi se o dva recepta: Marodi široki rezanci s orasima/makom i Marodi valoviti rezanci s bijelom čokoladom, malinama i tostiranim lješnjacima. Da dobro ste pročitali, bijela čokolada i maline. Prozvala sam ju ljubavnom tjesteninom jer je idealna kao desert za dijeljenje u romantične ljetne večeri.

Valoviti rezanci s bijelom čokoladom, malinama i tostiranim lješnjacima

Sastojci za dvije osobe:

  • 200 g Marodi valovitih rezanaca
  • 300 g malina
  • 1 žlica smeđeg šećera (15 g)
  • 20 g maslaca
  • 150 g bijele čokolade
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g lješnjaka

Priprema:

  1. U multipraktiku ispulsirajte maline pa provucite kroz gusto cijedilo da se riješite koštica.
  2. Ulijte dobiveni sok u lončić i na laganoj vatri uz žlicu šećera kuhajte uz često miješanje dok se ne reducira za pola, otprilike 10 minuta.
  3. Lješnjake istostirajte na suhoj tavici par minuta pa u mužaru zdrobite na sitnije komade.
  4. Marodi valovite rezance skuhajte prema uputama s pakiranja.
  5. Vrhnje zagrijte do točke vrenja, potom dodajte maslac, čokoladu i umak od malina te kuhajte 2-3 minute dok se sve lijepo ne poveže.
  6. Pomiješajte Marodi valovite rezance s umakom i ukrasite tostiranim lješnjacima.

Tjestenina s orasima ili makom

Sastojci za dvije osobe:

  • 250 g Marodi širokih rezanaca
  • 80 g mljevenih oraha ili maka
  • 20 g maslaca
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 vanil šećer
  • 80 g bijelog šećera

Priprema:

  1. Marodi široke rezance skuhati prema uputama s pakiranja.
  2. U loncu otopiti maslac pa dodati vrhnje, šećer, vanil šećer i mljevene orahe ili mak te kuhati dok ne zakuha, smanjiti vatru te miješajući kuhati još 2 minute.
  3. Marodi široke rezance procijediti pa preliti umakom i dobro promiješati.

U slast.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 26.08.2019.

    ja zamijesim sama pastu pa onda kad ju skuham dodam svjezi sir i vrhnje i to se moze jesti slano a moze se u to sa sirom dodati marmelada i bude desert, prefino

  • Kajtebrigatkosam 26.08.2019.

    Sjećam se isto tako bilo je tjestenina s makom ali ne mogu se sjetiti što je tu još bilo.. Bilo je jako fino... 😁

  • 26.08.2019.

    fuj

Komentiraj...
Vidi sve komentare