To je to što me zanima!

Idealna prilika: Dođite vidjeti jednog od najvećih u povijesti

Sve i da zaigra samo dvije minute, Dirka Nowitzkog morate vidjeti uživo barem jednom u životu. Priliku imate večeras od 21 sat, kad igraju Hrvatska i Njemačka
Vidi originalni članak

Nevjerojatno je to. Pored svih letača i zakucavača u današnjoj košarci, cijeli svijet jedva čeka da plavi visoki Nijemac Dirk Nowitzki još jednom obuče dres reprezentacije. No s druge strane lako je to objasniti. Svi su postali isti.

Postoji taj prototip fizički nevjerojatnog igrača, raspona ruku od 210 centimetara i odraza od barem jednog metra, pa će ga netko već naučiti tri stvari i eto milijunskog ugovora u NBA ligi.

Pa kad ih je već takvih na stotine, zašto se ne zaljubiti u onog jednog koji nije ni izbliza takav, u onog jednog koji ima 213 centimetara, a ne zakucava, nego s jedne noge najvišim mogućim lukom ostavlja lopte na vrhu table, koje onda upadaju ravno kroz obruč?

I tako već 28 tisuća puta u NBA ligi. Čisto iz inata, nikad mu nećemo priznati da je bolji od Dražena ili Tonija, ali priznat ćemo mu da je velik. I zato se isplati u petak skočiti do zagrebačke Arene. Više ćete naučiti u njegove dvije minute, nego u satima moderne košarke.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Telpekeg 14.08.2015.

    Dirka pratim još od 2007. Koja igračina, možda nema atletske sposobnosti kao drugi velikani, ali kao šuter ravan mu je samo Larry Bird. Predan u igri, vjeran svome klubu (čak je pristao na nižu plaću, samo da ostane u Dallasu), skroman... Tako mi je drago da je uspio osvojiti prsten 2011., a još 500 poena i bit će 6. na listi strijelaca s najviše koševa u povijesti NBA lige. Stvarno je velika je čast što će zaigrati u Zg...

  • Vražićak 14.08.2015.

    Sad će sve čitateljice otvoriti ovaj članak zvbog dobrog naslova, a ono ćorak :))

  • DUODECIMA 14.08.2015.

    Malo su skupe karte za ZG, da su besplatne, možda bi se skupilo 5-6 tis. ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare