Budući da, kako Anđa to voli reći, hranu koristi kao gorivo za svoj organizam, složile smo se za jako šareni super izbalansirani tanjur pun zelenjave, piletine i hummusa (koji je Anđa opisala kao najbolji koji je ikada probala).
Ona kaže da voli jesti šareno pa smo se toga i držale. Piletinu smo marinirale u kurkumi za ekstra šmek, ali i kako bismo smanjile udio soli – svježi i sušeni začini donose obilje okusa sami po sebi.
Tema smo se dotakle svakakvih, no fokusirale smo se na razgovor o hrani i zdravlju te mi je Anđa između snimanja šapnula jednu odličnu stvar: ‘’Tea, nije stvar samo u tome što ti jedeš, već što jede tebe. Kad se posložiš u glavi, tijelo će odahnuti I sve će sjesti na svoje mjesto.’’ Hvala ti Anđo!
POGLEDAJTE VIDEO:
Sastojci za grill piletinu mariniranu u kurkumi s hummusom, prepečenim lješnjacima i zelenjavom:
- Sušena kurkuma (1 žličica)
- Mljeveni kumin (1 žličica)
- 0,25 l maslinova ulja
- 500 g pilećeg filea
- 200 g svježeg špinata
- 200 g svježe blitve
- 200 g kelja
- 2 limuna
- 1xstaklenka grilanih paprika
- 100 g lješnjaka
- 3 češnja češnjaka
- Tahini pasta (2 žlice)
- 1x400 g konzerva slanutka
- Sol, papar
Recept:
- Prvo natrgati svježu zelenjavu (kelj, blitvu i špinat) na sitne komade.
- Piletinu razrezati po debljini i zarezati uzdužno dijagonalno. U zdjeli pomiješati 2 žlice maslinova ulja, kurkumu sa prstohvatom soli i papra te stavimo marinirati piletinu.
- Dok se piletina marinira u multipraktik staviti 2 žlice tahini paste, 2 žlice maslinova ulje, prstohvat soli, žličicu mljevenog kumina, 2 češnja češnjaka, ocijeđen i ispran slanutak, sok pola limuna i hladne vode po potrebi te izblendati do glatke smjese.
- Zakuhati lonac vode sa solju i par minuta blanširati zelenjavu natrganu na manje komade. Potom procijediti i ostaviti u hladnoj vodi kako bi zaustavili proces kuhanja i zadržali zelenu boju.
- Za to vrijeme prepeći lješnjake i usitniti u mužaru.
- Na neljepljivoj tavici prepeći piletinu, 5-7 minuta sa svake strane.
- Nakon piletine prebaciti ocijeđenu zelenjavu na tavicu kako bi upila sve te sokove od pečenja te začiniti dodatno solju.
O autorici:
Pozdrav. Ja sam Tea, food blogerica, nešto između sportaša i hedonista. Život sam posvetila sinkroniziranom plivanju, a završila u kuhinji. Ne razumijem se u politiku, ali razumijem u začine. Najviše volim pojest, popit i popričat. Novac koji ne zajedem potrošim na putovanja te se smatram utjelovljenjem Indiane Jonesa minus šešir. S glavom u vodi i nogama u oblacima. Moje avanture možeš pratiti tu, tu, pa čak i tu.