To je to što me zanima!

Rješili misterij: Otkrili zašto postoje rupe u sirevima

Razlog velikim rupama koje volimo u siru jest slama koja pada u mlijeko tijekom mužnje krava. Tijekom fermentacije, te čestice ispuštaju plin koji oblikuje rupe
Vidi originalni članak

Konačno je riješen misterij rupa u nekim švicarskim sirevima kao što je ementaler, objavio je švicarski Institut za znanost i prehrambene proizvode. 

Razlog velikim rupama koje volimo u siru jest slama koja pada u mlijeko tijekom mužnje krava. 

Tijekom fermentacije, te čestice ispuštaju plin koji oblikuje rupe u siru. Znanstvenici su to otkrili kada su primijetili da rupa u siru nema kada se krave muzu strojevima na modernim farmama.

- To je otkriveno slučajno, kao i mnoga velika otkrića - poručili su s Instituta. 



Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare