To je to što me zanima!

Raščupani kolač

Kolač nakon što napravite, dobro ohladite, izrežite na kocke i poslužite. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Što ti sve treba:

ZA BISKVIT:

• 3 jaja

• 60 g šećera

• 60 g pšeničnog oštrog brašna Podravka

• žličica praška za pecivo Dolcela

• 10 g kakaa u prahu Dolcela

ZA KREMU:

• vrećica želatine Dolcela

• 5 žlica vode

• 120 ml vode

• vrećica vanilin šećera Dolcela

• 400 g šećera

• 130 g Lino Pillowsa

Priprema:

BISKVIT:

1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miješati.

2. Kad se smjesa zgusne, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Sve lagano izmiješajte.

3. Tepsiju (30x40 cm) obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Biskvit pecite 10-ak minuta na 180°C, ohladite i prerežite na pola.

KREMA:

1. Želatinu promiješajte s pet žlica vode i ostavite da bubri 10 minuta. Vodu, vanilin šećer i šećer zagrijte na laganoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi i postane proziran.

2. Smjesu sa šećerom ulijte u zdjelu, dodajte nabubrenu želatinu i miksajte 10-ak minuta dok smjesa ne postane gusta, ali još maziva.

3. Pola smjese odmah ravnomjerno rasporedite na ohlađeni biskvit. Na kremu posložite Lino Pillowse, prelijte ostatkom kreme i poklopite biskvitom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare