Što ti sve treba:
ZA BISKVIT:
• 3 jaja
• 60 g šećera
• 60 g pšeničnog oštrog brašna Podravka
• žličica praška za pecivo Dolcela
• 10 g kakaa u prahu Dolcela
ZA KREMU:
• vrećica želatine Dolcela
• 5 žlica vode
• 120 ml vode
• vrećica vanilin šećera Dolcela
• 400 g šećera
• 130 g Lino Pillowsa
Priprema:
BISKVIT:
1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg uz postupno dodavanje šećera. Zatim dodajte žumanjke i nastavite miješati.
2. Kad se smjesa zgusne, dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakao. Sve lagano izmiješajte.
3. Tepsiju (30x40 cm) obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu. Biskvit pecite 10-ak minuta na 180°C, ohladite i prerežite na pola.
KREMA:
1. Želatinu promiješajte s pet žlica vode i ostavite da bubri 10 minuta. Vodu, vanilin šećer i šećer zagrijte na laganoj vatri uz miješanje dok se šećer ne otopi i postane proziran.
2. Smjesu sa šećerom ulijte u zdjelu, dodajte nabubrenu želatinu i miksajte 10-ak minuta dok smjesa ne postane gusta, ali još maziva.
3. Pola smjese odmah ravnomjerno rasporedite na ohlađeni biskvit. Na kremu posložite Lino Pillowse, prelijte ostatkom kreme i poklopite biskvitom.