To je to što me zanima!

Majstor u kuhinji: Banana kruh ili kolač? Napravi ga sam

Ovaj super ukusan i jednostavan kruh gotov je za samo pola sata. Imaj na umu da pozoveš u pomoć nekoga odraslog da ti upali pećnicu da se ne ozlijediš
Vidi originalni članak

Za ovaj ukusan kruh ima jako puno recepata. Ovo je samo jedan od njih, nama odličan. Dodate li više šećera, nalikovat će kolaču, a u ovoj kombinaciji je super kruh. Možete ga jesti s marmeladom, medom ili čokoladnim namazima, a ako ga dobro zatvorite u vrećicu, svjež ostaje čak i do četiri dana.

U smjesu po želji možete dodati sjemenke lana za zdraviju verziju, kao i orahe, bademe i kokos.

'Banana bread' postao je popularan u SAD-u prošlog stoljeća. Do ideje se došlo tako što kućanice nisu željele baciti prezrele banane. Iako nikome nije drago vidjeti pocrnjele i mekane banane, upravo su one najbolje za izradu ove poslastice. Također, dokazano je da su takve banane puno zdravije od zelenih, pa čak i žutih. Bolje su za probavu i imunitet. Dobar tek!

Što vam sve treba:
- Dvije žlice ulja
- Pola šalice integralnog brašna
- 2/4 šalice bijelog brašna
- Žličica soli (ne do vrha puna)
- Pola žličice praška za pecivo
- Pola žličice sode bikarbone
- Jedno veće jaje
- Pola šalice šećera
- Dvije zrele banane

Priprema:
Neka netko odrastao ugrije pećnicu na 200 stupnjeva. Za to vrijeme ti pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Miskerom umutite jaje i šećer. Dodaj ulje i banane te to sve dobro izmiksaj. Zatim dodajte smjesu sa brašnom. Sve to izlijte u podmazani kalup i pecite oko 25 minuta. Gotovo je kad čačkalica koju zabodete u kruh ostane suha. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare