Za ovaj ukusan kruh ima jako puno recepata. Ovo je samo jedan od njih, nama odličan. Dodate li više šećera, nalikovat će kolaču, a u ovoj kombinaciji je super kruh. Možete ga jesti s marmeladom, medom ili čokoladnim namazima, a ako ga dobro zatvorite u vrećicu, svjež ostaje čak i do četiri dana.
U smjesu po želji možete dodati sjemenke lana za zdraviju verziju, kao i orahe, bademe i kokos.
'Banana bread' postao je popularan u SAD-u prošlog stoljeća. Do ideje se došlo tako što kućanice nisu željele baciti prezrele banane. Iako nikome nije drago vidjeti pocrnjele i mekane banane, upravo su one najbolje za izradu ove poslastice. Također, dokazano je da su takve banane puno zdravije od zelenih, pa čak i žutih. Bolje su za probavu i imunitet. Dobar tek!
Što vam sve treba:
- Dvije žlice ulja
- Pola šalice integralnog brašna
- 2/4 šalice bijelog brašna
- Žličica soli (ne do vrha puna)
- Pola žličice praška za pecivo
- Pola žličice sode bikarbone
- Jedno veće jaje
- Pola šalice šećera
- Dvije zrele banane
Priprema:
Neka netko odrastao ugrije pećnicu na 200 stupnjeva. Za to vrijeme ti pomiješaj brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Miskerom umutite jaje i šećer. Dodaj ulje i banane te to sve dobro izmiksaj. Zatim dodajte smjesu sa brašnom. Sve to izlijte u podmazani kalup i pecite oko 25 minuta. Gotovo je kad čačkalica koju zabodete u kruh ostane suha.