To je to što me zanima!

Filip je sretno dijete: On i njegov tata žive za nogomet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Filip ima cerebralnu paralizu, a svi oduvijek daju što više mogu kako bi Filip što bolje živio. U njegoj školi su skupili novac i za Filipa izgradili lift
Vidi originalni članak

Filmska družina ZAG je 2007. godine snimila film Sretno dijete o učeniku Osnovne škole Marije Jurić Zagorke. Filip ima cerebralnu paralizu, a svi oduvijek daju što više mogu kako bi Filip što bolje živio. 

Tako je u njegovoj školi organizirana velika akcija. Skupili su novac i izgradili lift za Filipa. On je rođen prije vremena. Kada je njegova mama Mirjana bila trudna 32 tjedna.

Ona u filmu govori o životu s Filipom. Otkrila je da Filip voli nogomet. Bio je na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj. Tata ga vodi na sve moguće utakmice. Nekad Filip ide u kolicima, nekad hoda, a nekad ga tata nosi na tribine. Bitno je samo da ide na utakmice jer Filip i njegov tata žive za nogomet. 

Više puta dnevno vježba, a da bi sam mogao obavljati gotovo sve njegovi roditelji su prilagodili kuću njegovim potrebama. Pomoću hodalice svuda se može kretati samostalno. Kupili su mu i bicikl s posebnim ojačanjem za djecu s posebnim potrebama.

Pogledajte kratki dokumentarni film s kojim su ZAG-ovci osvojili Nagradu na državnom Lidranu u Novigradu i vidjet ćete da je Filip stvarno sretno dijete. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare