Pileći file u lisnatom tijestu
Sastojci / 2 osobe
2 kom pilećeg filea Cekin
4 tanke ploške pršuta
4 žlice svježeg sira 'z bregov
1 žlica oraha
Malo soli i papra
250g lisnatog tijesta
1 žlica maslaca 'z bregov
Priprema / 45 minuta
1. Piletinu osolite i popecite u tavi na malo ulja, s obje strane po pet minuta. Odložite na toplo.
2. Svježi sir pomiješajte s orasima, malo soli i papra.
3. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i podijelite na dva dijela.
4. U sredinu savakog tijesta stavite file, na njega popola smjese od sira i prekrijte s po dvije ploške pršuta.
5. Umotajte u lisnato tijesto tako da ne ulazi zrak.
6. Pecite još u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 10 – 15 minuta dok se tijesto lijepo ne zarumeni.
Posluživanje
Poslužite s prilogom od kuhanog povrća i sa svježom salatom po želji.
Savjet
Što je lisnato tijesto hladnije kad ga se stavi u pećnicu, to će se ljepše listati.