To je to što me zanima!

Zašto busevi najčešće imaju bizarne uzorke tkanina na sjedalima? Razlog je logičan

'O Bože, ovo je grozno! Zadržala sam dah gledajući ovaj video', napisala je jedna youtuberica. Inače, uzorci tkanina koji se koriste na sjedalima u vlakovima i autobusima razlikuju se diljem svijeta, a tako i njihove funkcije...
Vidi originalni članak

Postoji prilično velika vjerojatnost da nikada niste razmišljali zašto su uzorci na sjedalima buseva čudni i kaotični, a možda ste pomislili i da dizajneri autobusa/vlakova/tramvaja to preferiraju. Ali zašto bi im se svidjeli tako ružni uzorci i dizajn?, piše Lad Bible. 

BIO U RIBOLOVU VIDEO Slavoncu se zmijurina uvukla u gepek: 'Ogromna je!'

Viralni video na društvenim mrežama objasnio je zašto točno tako izgledaju...

POGLEDAJTE VIDEO:

Ukratko, kaotični uzorci otežavaju uočavanje mrlja i prljavštine. 

- O Bože, ovo je grozno! Zadržala sam dah gledajući ovaj video - napisala je jedna youtuberica. 

Svakodnevno putovanje uništava tkanine. Postoji mnogo načina na koji se te stolice i tkanine mogu uništiti stoga minimalistički dizajn sjedala nije baš poželjan...

'UNOSAN POSAO' VIDEO Prodaje svoje prljave i iznošene čarape: Javljaju mi se, mjesečno zaradim i 7200 eura

Također, uzorci tkanina koji se koriste na sjedalima u vlakovima i autobusima razlikuju se diljem svijeta, a tako i njihove funkcije. Neki prikazuju čemu služi sjedalo, kao u slučaju sjedala s prioritetom rezervirane za starije osobe, trudne žene, ozlijeđene osobe ili osobe s invaliditetom.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Lost Cause 06.09.2024.

    Bolje je bilo kad su sjedala bila čisto drvo ili plastika. Lako se održavalo čistim. Ovo tapacirano nitko ne može držati čistim, to naprosto nije moguće.

  • 06.09.2024.

    Inaće mi wse gadi sjest na sjedalo u gradskom prevozu, a i u vlaku rađe stoji, A nikako nakon što se netko digne a ja da sjednem nema šanse.

  • sebastiansebatic12 06.09.2024.

    Kad divljaci balavi stavljaju noge na sjedala

Komentiraj...
Vidi sve komentare