To je to što me zanima!

VIDEO Srbi su pobacali ležaljke u more. Ali nisu čitali što piše

'Stavili su ležaljke na svetilište', objašnjava autor videa dok kameru okreće prema spomen-ploči koja se nalazi iza plaže. Ali postoji 'kvaka'
Vidi originalni članak

Srbin Veljko podijelio je video unutar Facebook grupe Grčka uživo gdje se vidi kako njegov kum, kako je naveo u snimci, ide po grčkoj plaži i baca ležaljke. Snimka je ubrzo postala viralni hit. 

- Moj kum u akciji. Bacamo ležaljke - čuje se glas na videu koji prikazuje muškarca u crnoj majici kako na plaži radi reda među ležaljkama. Neke samo prevrne, a neke baca u more. 

Promašili plažu

- Stavili su ležaljke na svetilište - objašnjava autor videa dok kameru okreće prema spomen-ploči koja se nalazi iza plaže.

Riječ je o maloj plaži na grčkom otočiću Vido kod Krfa na kojem je stradalo mnoštvo srpskih boraca u Prvom svjetskom ratu. 

'Američka korporacija zakupila je pravo korištenja zemljišta i izgradila plažu, protiv čega se bore i Grci. Aktualni gradonačelnik Kerkyre došao je sat vremena nakon nas i naredio da se ležaljke uklone. No stanari su uporni, ali trebamo biti uporni i mi', napisao je korisnik Facebooka.

Guinnessov rekord od 7,9 cm FOTO Odvjetnica ima naaajširi jezik na svijetu, liže po 4 lizalice

U komentarima su akciju snimatelja i njegova kuma mnogi podržali. Međutim, spomen-ploča postavljena iza te plaže nema veze sa stradanjima u Prvom svjetskom ratu, već je ona postavljena u spomen Rusima i Grcima koji su poginuli tijekom oslobađanja Krfa 1799. godine. Na tom su mjestu postavljena i dva jarbola na kojima su se od 2011. godine, kad je ploča postavljena, vijorile grčka i ruska zastava. Ruska je jedno vrijeme bila skinuta nakon napada na Ukrajinu, no opet je vraćena, piše Blic.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Dalmatinka😇 23.08.2024.

    Srbi prave reda u tuđoj državi a mi za koju godinu nečemo smijeti reči da smo Hrvati. Tugo moja velika.

  • OsRh031 23.08.2024.

    ležaljka revolucija🤣

  • audidriver 23.08.2024.

    Neznam sta bi tu bio hit,cak se malo i glupo osjecan sto sam taj video pogledo

Komentiraj...
Vidi sve komentare