To je to što me zanima!

Video koji je posvađao Hrvate: Tko bi tu bio kriv? Odgovor bi vas mogao jako iznenaditi...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snimka iz Zagreba koju je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode pretvorila se u veliku raspravu s preko 150 komentara. Kontaktirali smo stručnjaka koji nam je rekao tko bi tu bio kriv
Vidi originalni članak

Ljubljanska avenija u Zagrebu kod City Center Westa. Snimatelj je u desnoj traci. Vozi do mjesta gdje mu se s desne strane uključuju automobili koji imaju znak trokuta na kolniku i uz cestu. Snimatelj mijenja traku, ali s desne strane je projurila Škoda. 

Tko bi tu bio kriv da su se sudarili? 

Pogledajte video: Situacija iz prometa u Zagrebu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Što vi mislite, tko je kriv?

Snimka iz Zagreba koju je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode pretvorila se u veliku raspravu s preko 150 komentara. Jedni smatraju da je bez ikakve sumnje kriv vozač Škode jer imao dva trokuta, jedan na kolniku i jedan uz cestu te da je morao propustiti snimatelja koji se ubacuje.

Drugi smatraju da je kriv snimatelj jer mijenja traku, a nije se uvjerio da to može učiniti bez da ugrožava druge sudionike u prometu, a treći pišu da bi obojica bila kriva da su se sudarili. 

 

'Kriv onaj koji ima lošijeg odvjetnika'

Ovo su samo neki od komentara. 

- Kriv je ovaj desni jer ima znak trokuta.

- Bio bi kriv onaj koji ima lošijeg odvjetnika

- Navozao sam se preko 300 tisuća kilometara, autoškolu prošao iz prve, pratio sva predavanja i nikad nitko nije spomenuo da bi čovjek u svojoj traci trebao propustiti nekoga tko se želi ubaciti u njegovu traku.

- Pa ima dva trokuta, jednog na kolniku, drugog kao znak uz cestu, to nije za ukras.

- Ovaj lijevi mijenja traku i trebao bi biti siguran da to radi bez da ugrozi drugoga.

- Kad je trokut, usporava se i daje prednost, po potrebi se i zaustavlja auto.

- Ovaj koji snima bi  bio kriv.

- Zbog ovoga se pada na polaganju

Stručnjak za 24sata: Evo tko je kriv

Kontaktirali smo Gorana Husineca, sudskog vještaka za promet, kako bi nam prokomentirao ovu situaciju.

Husinec je prošao stotine ovakvih slučajeva gdje je sud uzimao u obzir njegovo mišljenje i na temelju toga prosuđivao.

I tko bi bio kriv u ovoj situaciji?

- Oba vozača - rekao nam je Husinec i pojasnio:

- Desni nije poštivao znak nailaska na cestu s prednošću prolaska, a drugi se počeo prestrojavati, a da se prije toga nije uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način, ne vodeći pri tome brigu o brzini, smjeru i položaju svog vozila u odnosu na druga vozila - rekao nam je prometni stručnjak.
 

Idi na 24sata

Komentari 106

  • OnlyFan 07.07.2024.

    Ovdje se radi o dva vozila, dvije prometne situacije i dva prometna prekršaja od kojih svaki treba promatrati odvojeno. Jedan je onog koji je prošao znak trokuta bez i uključio se u promet bez da je usporio i propustio sve koji su se nalazili na cesti s prednošću prolaska. Drugi je pak ovaj što je snimao, on je pak započeo radnju prestrojavanja u drugi prometni trak, također bez da se uvjerio da to može sigurno učiniti, odnosno bez da je provjerio da li tim trakom nailazi drugo vozilo. Dakle, prvi je napravio prekršaj što se tiče uključivanja na cestu sa sporedne ceste, a drugi je napravio prekršaj što se tiče prestrojavanja. Da se kojim slučajem tamo našla policija zaustavili bi obojicu i obojica bi dobili prekršajne prijave.

  • ajmemeni- 07.07.2024.

    Pazi ti komentara.... čovjek ima prometni fakultet, valjda zna o čemu priča. Ali ne, javljaju se kojekakvi koji su jedva položili vozački i u svom svom neznanju tvrde da je lik u krivu, a oni su u pravu. Nije ni čudo što imamo toliko nesreća. Sve sami stručnjaci

  • TVP 07.07.2024.

    Vozi i snima………..super neko poštivanje pravila sigurnosti na cestama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare